Campionat de Catalunya de llaüt mediterrani, Deltebre, 11 de maig

El passat dissabte 11 de maig, quaranta-tres equips de quinze clubs diferents es van desplaçar a la localitat tarragonina de Deltebre per disputar el Campionat de Catalunya de llaüt mediterrani, que arriba, amb aquesta, a la seva XIV edició i el Club de Rem Santa Cristina hi va participar amb quatre tripulacions: cadet masculí, absolut femení i les dues veteranes, femení i masculí.

La jornada, que va transcórrer durant un matí pràcticament estiuenc meteorològicament parlant, s’havia de dur a terme el dia següent, però l’anunci de la convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya per al diumenge 12 de maig va comportar que s’avancés un dia per evitar la coincidència amb la cita electoral.

El sistema de classificació per a les mànegues finals en un Campionat de Catalunya és diferent a l’habitual i, en aquesta ocasió, l’assignació de les mànegues i dels carrers es va fer a l’atzar amb un cap de sèrie (segons la puntuació obtinguda a la Lliga) a cadascuna de les mànegues eliminatòries, que variaven de nombre segons els participants.

A dos quarts de deu en punt s’iniciava el certamen amb les primeres eliminatòries de les veteranes femenines, però la dificultat en alinear les embarcacions a les boies de sortida ja feia preveure que no es podrien complir els horaris establerts inicialment. En aquesta categoria hi participaven 14 embarcacions, la qual cosa implicava que hi hauria quatre semifinals i que la tripulació que s’imposés a cada mànega es classificava directament per a la final A. Les nostres representants, com a flamants campiones de la Lliga, eren caps de sèrie de la seva eliminatòria i es van imposar amb molta claredat aconseguint, d’aquesta manera, el bitllet per a la gran final, que van disputar juntament amb Rem Badalona, Rem Mataró i Xon’s Empuriabrava. En la regata definitiva, les nostres veteranes van creuar la boia d’arribada en primera posició, superant en 4 segons a les segones classificades, Rem Badalona, i en més de 5 segons a les terceres, Rem Mataró. Amb aquest resultat es proclamaven, per primera vegada, Campiones de Catalunya de llaüt mediterrani de la temporada 2024.

La imatge de les vogadores, emocionades, amb els rems alçats en senyal de victòria, ja forma part de la història del Club de Rem Santa Cristina i simbolitza el triomf d’un grup humà que s’ha esforçat molt i que basa el seu èxit en una cohesió incentivada, en bona part, per la perseverança de la seva entrenadora. Enhorabona, noies! Us ho mereixeu!

Els següents a competir van ser els veterans masculins, que havien d’aconseguir la primera plaça de la seva eliminatòria per classificar-se directament per a la final A o bé aconseguir un dels millors temps de la resta per classificar-se entre el 5è i el 8è equip per disputar la final B, però no va ser possible. Van realitzar una molt bona regata, disputant-se el segon lloc amb Rem Cambrils fins a la boia d’arribada, però finalment van entrar tercers i, un cop aplicat el hàndicap, també es van veure superats pel Nàutic Tarragona. El resultat final va ser el desè millor temps de les 11 tripulacions participants i, en conseqüència, l’exclusió de les mànegues finals, però a l’aigua van donar la imatge d’una tripulació que ha progressat força des dels seus inicis i acomiadaven, amb aquesta bona sensació, a l’ànima de l’equip i el que ha estat el seu entrenador en els darrers anys. Moltes gràcies per la teva entrega i dedicació, Pep! Has fet molt bona feina.

En el torn del cadet, pel fet que en aquesta categoria hi participaven 5 embarcacions, es van disputar dues semifinals en les quals el primer classificat de cadascuna (Vent d’Estrop Cambrils i Rem Cambrils) van passar a la final A, i es va completar amb els altres dos millors temps, que van ser registrats per Rem Badalona i Santa Cristina. D’aquesta manera, les nenes i el nen de l’escola del Club van poder disputar la gran final, però van creuar la boia d’arribada en la darrera posició, lluny dels seus rivals, i per aquest motiu no van poder pujar al podi. Tot i que els resultats no acompanyen, hem de valorar que el nostre Club és dels pocs que manté una tripulació que ha competit durant tota la temporada en aquesta categoria.

El colofó de la jornada el va posar l’equip absolut femení de Santa Cristina, que va confirmar que es troben en un moment àlgid de forma i es van proclamar subcampiones de Catalunya de llaüt mediterrani d’enguany. En aquesta categoria hi participaven 7 equips, la qual cosa comportava que es classificarien per a la final A les guanyadores de cadascuna de les dues mànegues (que van ser Rem Mataró i Vent d’Estrop Cambrils) i els 2 millors temps restants (que van ser Santa Cristina i CN Flix). Les nostres sèniors van realitzar una molt bona regata final i van creuar la boia d’arribada en segona posició, per davant del cap de sèrie de la seva eliminatòria, Vent d’Estrop, però per darrera (a menys de 5 segons) de l’equip que ha dominat la categoria aquesta temporada, Rem Mataró. Un èxit incontestable per a aquesta tripulació en el seu primer any de vida i del qual ens hem de congratular.

Amb aquest certamen es dona per finalitzada la temporada de rem de banc fix a Catalunya i ara només resta la disputa del Campeonato Nacional de Remo Llaüt, que enguany es disputarà a la platja de Poniente de La Línea de la Concepción (Cádiz) del 24 al 26 de maig, fins on es desplaçaran més de vuit-cents esportistes de tot l’estat espanyol. El Club de Rem Santa Cristina hi participarà amb els dos equips que estan més en forma de l’entitat: el veterà femení (campiones de Lliga i Campionat) i l’absolut femení (subcampiones de Lliga i Campionat), on les nostres representants tindran l’oportunitat de mesurar-se amb els millors equips del Mediterrani i on somniem, perquè no dir-ho, amb enarborar la bandera del nostre Club al podi.

Us ho explicarem a la propera crònica. Fins llavors, força Obreria i amunt els rems!

No Replies to "Campionat de Catalunya de llaüt mediterrani, Deltebre, 11 de maig"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.