El paratge

El paratge

Santa Cristina és una de les platges més boniques de Lloret. Enclavada en un paratge paradisíac, aquesta platja de sorra fina i aigües transparents, està tot just a 3 quilòmetres de la vila de Lloret.

A Santa Cristina s’hi accedeix des de l’ermita que li dóna nom, i en les rodalies de la qual hi ha un aparcament de cotxes. La baixada que queda a l’esquerra de l’ermita i que ens deixa a la mateixa platja és un aperitiu del que ens hi trobarem. A través d’un camí de sora envoltat per les ombres dels arbres i pels sons dels ocells i de l’aigua arribem a la sorra d’una platja que no arriba als 500 metres de longitud.

Els seu emplaçament privilegiat, entre dos grans turons, l’arrecera dels vents i les onades, quedant les seves aigües en calma constant.

Les dues roques situades a la dreta de la platja s’obren per permetre’ns arribar a la cala Treumal. Aquesta petita cala està rodejada d’una espessa vegetació que li dóna un aspecte més salvatge i el seu pendent pronunciat fa que Treumal suporti un major onatge. A aquesta cala també s’hi pot accedir de de l’ermita.

L’Ermita

Està situada a 3,5 km del centre de Lloret. La primera notícia que se’n té és de l’any 1376. El temple actual és de finals del segle XVIII, és d’estil neoclàssic i té un riquíssim altar major de marbre fet a Itàlia, i una interessant col·lecció d’ex-vots i de vaixells en miniatura. Sota el “Pi Centenari” se celebra, per la Festa Major (diada de Santa Cristina, 24 de juliol), l’esmorzar de germanor de tots els pescadors i remers, on es menja el típic “estofat”.

Més informació: www.obreria.cat