Campionat d’Espanya de llaüt mediterrani, La Línea de la Concepción, 24 – 26 de maig

El cap de setmana del 24 al 26 de maig es va dur a terme, a la platja de Poniente de  La Línea de la Concepción (Cádiz), la XXa edició dels Campeonatos de España de banco fijo del Mediterráneo, fins on es van desplaçar més de vuit-cents esportistes, que conformaven els 81 equips de 28 clubs de tot el litoral mediterrani, bàsicament del País Valencià (16), però també d’Andalusia (6), Múrcia (3) i Catalunya (3).

El Club de Rem Santa Cristina hi va participar amb les dues tripulacions que estan més en forma aquesta temporada: el sènior femení, després d’haver assolit la segona posició tant a la Lliga com al Campionat de Catalunya, i el veterà femení, després d’haver-se proclamat campiones d’ambdues competicions, les més importants a nivell català.

El divendres al matí, les nostres noies van aprofitar per realitzar les sessions d’entrenaments lliures i començar-se a adaptar a un camp de regates inèdit per a totes elles. El mateix dia a la tarda es van realitzar les sis mànegues eliminatòries del veterà femení, en les quals hi competien 20 tripulacions, i el Rem Santa Cristina va guanyar la seva regata, que va disputar contra Real Club Mediterráneo Málaga i Águilas de Múrcia. D’aquesta manera, es van estalviar la repesca i passaven directament a les semifinals, que s’havien de disputar a l’endemà.

La jornada de dissabte es va encetar amb les quatre mànegues eliminatòries del sènior femení, en les quals hi competien 11 tripulacions. Les nostres representants van finalitzar la seva regata en tercera posició i, pel fet que només es classificaven les dues primeres, van haver de guanyar-se el passi a semifinals a la repesca, que es va dur a terme aquella mateixa tarda i en la que es van imposar còmodament (més de 6 segons) a Alicante Costa Blanca i Náutico de València.

Pel que fa al veterà femení, en la seva semifinal van creuar la boia d’arribada en la primera posició, a molta distància (més de 7 segons) de Benidorm, El Candado i Ciudad de València, fet que les classificava directament per a la gran final del dia següent, amb el millor registre (03:19,01) de les quatre mànegues.

En les dues semifinals de diumenge del sènior femení, les dues primeres classificades disputarien la final A i la tercera i la quarta, la final B. Ens va tocar competir contra Regatas de Alicante i L’Illot El Campello, que van ocupar les dues primeres posicions i, per tant, disputarien la gran final, i Rem Santa Cristina, en tercera posició, juntament amb El Candado, en la quarta, es classificaven per a la final B.

A continuació, es va disputar la gran final de les veteranes, que les nostres representants van disputar amb Náutico Dénia, Rem Dénia i Real Club Mediterráneo Málaga. Les vetes de Santa Cristina esperaven, concentrades, l’ordre de sortida dels jutges, conscients que ja havien fet història. Però el millor encara havia d’arribar: van completar els 700 metres en la primera posició i es van imposar a les seves rivals amb un temps millor que el dia anterior (03:15,11), però van contenir l’emoció i van esperar, pacientment a l’aigua, que s’apliqués el hàndicap i que s’anunciés oficialment, ara sí, que s’havien proclamat CAMPIONES D’ESPANYA!

Aquest títol és la culminació d’una temporada exemplar en la qual, a excepció de la primera regata de la Lliga a Empuriabrava (on van quedar segones), han guanyat absolutament totes les proves que han disputat de les competicions de llaüt mediterrani en les quals han participat i que recompensa, justament, l’esforç invertit durant tants anys.

En el seu torn, l’absolut femení va disputar la final B de la seva categoria i es van imposar, després d’haver recorregut els 1.400 metres reglamentaris i amb un registre de 07:03,21, a Alicante Costa Blanca, Santa Pola i El Candado. Aquest resultat les convertia en la cinquena millor embarcació de l’Estat, una molt bona classificació per a un equip de recent construcció i que participava, per primera vegada, en un Campionat d’Espanya.

El Club de Rem Santa Cristina, doncs, tornava cap a Lloret de Mar amb una medalla d’or, vuit anys després que l’absolut masculí també ho aconseguís a Alacant (el 22 de maig de 2016) i una cinquena posició. Dos resultats que, sense cap mena de dubte, confirmen que la temporada d’enguany ha finalitzat de la millor manera possible.

Quant a la resta d’equips catalans, des d’aquestes línies volem felicitar els que també van aconseguir podi: l’absolut femení de Rem Mataró i el veterà masculí de Rem Badalona, que van obtenir, ambdós, la medalla de bronze. Enhorabona!

Amb el Campionat d’Espanya finalitza la temporada de rem de banc fix a Catalunya i ara s’obre un termini de descans (relatiu) per als equips del Club, però amb els ulls posats en la propera cita del calendari: el S’amorra Amorra, el 24 de juliol, diada de Santa Cristina.

Fins llavors, força Obreria i amunt els rems!

Enllaç a la notícia de la Federación Española de Remo, amb tots els resultats, aqui.

No Replies to "Campionat d'Espanya de llaüt mediterrani, La Línea de la Concepción, 24 - 26 de maig"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.