V regata de la Lliga de llaüt mediterrani, Castelldefels, 14 d’abril

Amb la disputa, diumenge 14 d’abril, de la V regata de llaüt mediterrani al Canal Olímpic de Castelldefels, va finalitzar la Lliga d’enguany d’aquesta modalitat i el Club de Rem Santa Cristina, que s’hi va desplaçar amb quatre equips (cadet masculí, sènior femení i els dos veterans: femení i masculí), va obtenir uns molt bons resultats.

En primer lloc, cap a quarts de deu del matí, es va encetar la jornada amb la disputa de les mànegues eliminatòries de les veteranes femenines. Les nostres representants, que arribaven aquí amb 4 punts d’avantatge sobre les segones classificades a la Lliga, havien de classificar-se per a la final A i, d’aquesta manera, i pel fet que en aquest Canal les regates es disputen a 3 carrers, podrien obtenir els punts necessaris per proclamar-se campiones. El resultat de la prèvia ja indicava que no volien especular i, amb l’obtenció  del millor temps (3:13,10) de les 13 participants, van deixar clar que havien vingut a endur-se la Lliga. A la mànega definitiva no van fer res més que confirmar-se com a l’equip revelació de la temporada, imposant-se clarament, amb un registre de 3:15,60, a Rem Mataró (3:19,90) i a Xon’s Empuriabrava (3:21,40). Amb aquest resultat sumaven els punts necessaris per proclamar-se, per primera vegada a la història del Club, campiones de la Lliga de llaüt mediterrani 2024, amb 79 punts. Va completar el podi de la Lliga, el Xon’s Empuriabrava amb 73 punts i, en tercer lloc, empatats a punts (72), Rem Badalona i Rem Mataró.

A continuació va ser el torn del veterà masculí que, amb el reforç de tres membres del Llop de Mar de Sant Feliu, estaven disposats a trencar la tendència negativa de les darreres regates, en les quals no aconseguien classificar-se per a les finals, i en aquesta ocasió ho van aconseguir. Van registrar el novè millor temps (3:16,80) de les deu embarcacions participants, fet que els permetia disputar una final, per segon cop aquesta temporada (en aquest cas, la C.) En la regata definitiva van creuar la boia d’arribada per davant dels seus rivals, CN Flix i Rem Premià, però el hàndicap els va relegar al segon lloc d’aquesta mànega i, per tant, a un vuitè lloc de la general. A la classificació final de la Lliga, en la qual hi han participat onze equips, els nostres vetes han assolit la novena posició, amb 46 punts, i els primers llocs els han ocupat, per aquest ordre, Rem Badalona (79 punts), Vent d’Estrop Cambrils (77 punts) i Rem Mataró (71 punts).

L’equip cadet masculí va disputar directament la regata final atès que, amb tres tripulacions participants, no calia disputar les eliminatòries. Rem Badalona es va imposar a la mànega, però el resultat definitiu es va alterar, com a conseqüència de la seva desqualificació. Així, doncs, es va situar, en primer lloc, Rem Cambrils (3:38,20), seguit de Santa Cristina, amb 3:51,50. L’exclusió dels badalonins i el fet que en aquesta categoria només s’han disputat dues regates, ha comportat que la classificació final de la Lliga ha estat molt ajustada: Rem Cambrils (39 punts), Rem Badalona (38 punts) i Rem Santa Cristina (37 punts).

Com a contrapunt a l’equip veterà femení, que ha arribat al més alt després de molt de temps de constància i esforç, ara hem de parlar d’un equip de recent construcció, el sènior femení, que en molt poc temps s’ha impregnat de l’ADN guanyador de Santa Cristina. En l’eliminatòria, les nostres representants van assolir el tercer millor temps (7:16,07), que les permetia disputar, un cop més, la final A, en la qual van creuar la boia d’arribada en tercera posició (7:06,50), per darrera de Rem Mataró (6:57,70) i Vent d’Estrop Cambrils (07:06,10). En la classificació final de la Lliga, l’absolut del Santa Cristina va ocupar el segon esglaó del podi, ex aequo amb Vent d’Estrop Cambrils, tots dos equips amb 74 punts, per darrera de Rem Mataró, campiones amb 80 punts, però per davant de Rem Premià, amb 62.

Com hem dit al principi de la crònica, uns molt bons resultats per al Club de Rem Santa Cristina a la Lliga de llaüt mediterrani que finalitzava amb aquesta jornada i que, a mode de resum, es pot sintetitzar en el títol de campiones per al veterà femení, una segona posició per a l’absolut femení i un tercer lloc per al cadet masculí. Enhorabona a totes!!!

Ara només restarà el Campionat de Catalunya, que es durà a terme el proper 11 de maig a Deltebre i el Campeonato de España de banco fijo del Mediterráneo, que es disputarà a La Línea de la Concepción del 24 al 26 de maig.

Fins llavors, força Obreria i amunt els rems!

No Replies to "V regata de la Lliga de llaüt mediterrani, Castelldefels, 14 d'abril"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.