III regata de les Lligues de batel i llaüt, Castelldefels, 9 i 10 de març

Aquest passat cap de setmana, el Club de Rem Santa Cristina es va tornar a desplaçar al Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels, per participar a la III regata de batel (memorial Marc Iborra), el dissabte 9 de març i a la III regata de llaüt mediterrani, el diumenge, 10 de març.

El dissabte es va despertar amb unes condicions meteorològiques força adverses, amb pluja intensa i molt de vent, la qual cosa va provocar que no es pogués disputar la primera mànega de la categoria d’infantils, que havia d’inaugurar la competició a les 9,30h del matí. A causa d’aquest fet, els clubs es van reunir i van decidir esperar una estona per veure com evolucionava el temps, tot i que algunes entitats no hi van estar d’acord i van decidir tornar a casa.

Els clubs que es van quedar van acordar que començarien a competir les categories dels més grans i van decidir que el sènior femení encetaria la jornada a partir de les 11h del matí. Les nostres representants van finalitzar els 2.000 metres de la seva mànega en segona posició (11:43,2), per darrera de Rem Mataró 1 (11:32,2), però per davant de Rem Mataró 2 (12:18,1) i Rem Premià (12:44,3). En la categoria absolut masculí, els nostres nois van disputar la regata sols (10:43,1), atès que la resta d’equips havia marxat. Les cadets sí que van poder remar i van guanyar la mànega de 1.500 metres (9:22,3) que van disputar amb Rem Premià (10:02,4). I, finalment, les cadets van tornar a vogar perquè els  infantils de Xino Xano poguessin competir i, d’aquesta manera, van guanyar aquesta mànega “desigual”.

Quant a la jornada de diumenge, el temps va millorar considerablement i la competició de llaüt mediterrani es va poder dur a terme amb normalitat. Com és habitual, en primer lloc les veteranes van disputar la seva mànega classificatòria de 700 metres, en la qual van guanyar còmodament a Rem Premià i a Rem Arenys amb un registre (03:15,00) que, a més a més, es va convertir en el millor temps de les 13 tripulacions participants i que les catapultava directament a la Final A com a clares favorites. En la mànega definitiva no van perdre la concentració i van confirmar el seu excel·lent estat de forma imposant-se a les seves rivals amb un cronòmetre de 03:15,70, seguides de Rem Badalona (03:20,40) i Xon’s Empuriabrava (03:21,10). Aquest gran resultat, a més a més, les situa momentàniament en la primera posició de la Lliga.

A continuació va ser el torn dels veterans que, lamentablement, no van poder aconseguir la classificació per a les mànegues finals, pel fet d’haver obtingut el pitjor registre de les 10 tripulacions participants (03:25,00).

En la categoria sènior femení, en un camp de regates de 1.400 metres, les nostres noies van superar àmpliament a les rivals de la seva eliminatòria, Rem Cambrils, i van assolir el segon millor temps de les 7 tripulacions participants (7:05,8), la qual cosa comportava disputar la final A. En la mànega definitiva, els resultats van ser, per aquest ordre: Rem Mataró (6:55,7), Vent d’Estrop Cambrils (7:02,7) i Santa Cristina (7:07,7), aconseguint, doncs, la tercera posició.

En la final del cadet masculí, les 3 tripulacions participants van registrar els següents temps després de completar els 700 metres: Rem Badalona (3:31,7), Rem Cambrils (3:38,6) i Santa Cristina (3:45,1).

La jornada va finalitzar amb l’entrega de premis: les veteranes van pujar al podi a recollir la medalla d’or, i el cadet i les sèniors es van penjar la medalla de bronze. Enhorabona a totes!

I no volem acabar la crònica sense esmentar que, per primera vegada, hem participat com a Club al Campionat d’Espanya de Rem Ergòmetre que es va disputar dissabte a Sant Jaume d’Enveja i ens fa molta il·lusió informar que les tres vogadores que hi van prendre part van aconseguir uns molt bons resultats: Encarna Illescas, una fantàstica quarta posició (a només una dècima del podi), Conxi Ontañón, la vuitena i Lourdes Tura, la novena. Molt bé, noies!

La propera jornada del calendari es durà a terme a Deltebre on es disputarà, dissabte 23 de març, la IV regata de batel i diumenge, 24 de març, la IV regata de llaüt mediterrani.

Fins llavors, força Obreria i amunt els rems!

Campionat d’Espanya de Rem Ergòmetre

No Replies to "III regata de les Lligues de batel i llaüt, Castelldefels, 9 i 10 de març"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.