II regata de llarga distància de llagut català, Sant Feliu de Guíxols, 5 de novembre

Estrenem una temporada més, la 2023-24, però aquest cop amb canvis significatius. El mes de setembre passat, en una reunió dels entrenadors dels clubs, es va acordar un nou calendari de competició que agrupa les regates de llagut català el darrer trimestre de l’any. L’estructura d’aquest nou model són cinc regates en total, tres de llarga distància i dues més amb el format habitual. El propòsit és que la temporada que ve, amb més temps per organitzar-se, se’n pugui programar alguna més. Després, a partir de finals de gener, es continuarà amb la competició de les modalitats de batel i de llaüt mediterrani, que finalitzarà el mes de maig. L’objectiu d’aquesta decisió és deixar l’estiu lliure perquè, apart de les dificultats que comporta organitzar regates durant aquests mesos, els clubs puguin dedicar els seus esforços a incorporar i formar els nous membres per a les seves tripulacions durant aquest període.

D’aquesta manera, la nova temporada d’hivern de rem d’enguany va començar el passat diumenge 29 d’octubre amb la 1a regata de la Lliga de llarga distància de llagut català, que es va dur a terme a Amposta, i en la qual el nostre club no hi va participar. La competició ha continuat aquest diumenge, 5 de novembre, amb la disputa de la 2a regata d’aquesta modalitat a la localitat veïna de Sant Feliu de Guíxols i en aquesta ocasió el Club de Rem Santa Cristina hi ha participat amb quatre equips: el cadet mixt, el sènior femení i els dos veterans: el femení i el masculí.

El divendres anterior, com a conseqüència de la meteorologia prevista per al diumenge, es va anunciar una modificació del recorregut inicialment previst de 4.000 metres per un circuit de 1.600 metres que transcorreria pràcticament a recés de la badia d’aquesta localitat. Els equips cadets haurien de fer una volta al recorregut i els sèniors i veterans, dues, és a dir, 3.200 metres.

Les veteranes femenines han encetat la jornada i les nostres representants han registrat el 10è millor temps (18:57,20) de les 14 tripulacions que hi han participat. Els quatre primers equips han estat, per aquest ordre: C.N. El Balís (17:47,00),  Rem Arenys (18:01,80), Llop de Mar 1 (18:04,10) i Natació Badalona ( 18:05.90).

A continuació ha estat l’hora del cadet, categoria en la qual han vogat els 1.600 metres els mateixos 3 equips que van competir tota la temporada passada i en la qual els integrants de la nostra escola de rem, amb l’ajut de dues nenes de Vent d’Estrop (gràcies!) han assolit la segona posició (10:13,70), per darrera de Vent d’Estrop Cambrils (9:08,00), però per davant de Pescadors ( 10:16,00).

En el torn dels veterans masculins, els nostres representants, amb el reforç d’una veterana femenina (gràcies, Sònia!) s’han situat en la penúltima posició (18:23,60) superant només als Panteres Grogues (18:27:00). Els quatre millors registres d’aquesta categoria, en la qual han participat 13 embarcacions, han estat, per aquest ordre, Rem Badalona (16:00,00), Rem Arenys (16:05,00), Vent d’Estrop Cambrils (16:06,30) i Xino-Xano Deltebre (16:34,20).

Seguidament, en la categoria sènior femení, les nostres noies han fet un gran paper en el seu debut (enhorabona!) i han obtingut el segon lloc (18:09,40) de les quatre tripulacions participants, per darrera de Vent d’Estrop Cambrils (17:53,10), però per davant de Rem Cambrils (18:37,50) i Rem Premià (18:55,30).

Amb l’entrega de premis (dos segons llocs per al nostre Club: cadet mixt i sènior femení) ha finalitzat una jornada que ha transcorregut en un ambient més assolellat i amb menys vent del que estava previst i, com sempre, amb una organització impecable per part del club local, Llop de Mar.

La Lliga de llarga distància de llagut català continuarà amb la 3a regata, el 19 de novembre, que es durà a terme a Arenys de Mar.

Fins llavors, força Obreria i amunt els rems!

No Replies to "II regata de llarga distància de llagut català, Sant Feliu de Guíxols, 5 de novembre"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.