Campionat de Catalunya de llagut, Deltebre, 30 de juliol

Després dels actes de la Festa Major, entre els quals es troba la tradicional regata S’Amorra Amorra que, un any més, va guanyar el Club de Rem Santa Cristina, els equips cadet femení i els dos veterans, tant femení com masculí, es van centrar a preparar la darrera cita de la temporada, el Campionat de Catalunya de llagut, que es va disputar a Deltebre el diumenge passat, 30 de juliol.

Les coses, però, no van començar gaire bé i el divendres anterior l’equip veterà masculí va anunciar que, a causa de diverses baixes consecutives de membres de la seva tripulació, no participaria al Campionat. Per aquest motiu, es van desplaçar a terres deltebrenques només dos equips femenins: les cadets i les veteranes.

Un Campionat de Catalunya de rem de banc fixe es caracteritza, normalment, per l’absència de les mànegues cronometrades classificatòries, que són substituïdes per eliminatòries directes, i això comporta diversos al·licients, com ara la incertesa en els sortejos, les repesques i els encreuaments amb els diferents equips. Però en l’edició d’enguany, pel fet que el certamen es va disputar en un sol dia per facilitar la logística als clubs participants, es va canviar el format habitual de la competició i el sistema de regates va ser el d’eliminatòries i finals. En aquest sentit, el sistema de progressió tindria en compte sempre el temps obtingut a l’eliminatòria per configurar les finals i escollir carrer, de tal forma que passarien a la final A els 4 millors temps, a la final B del 5è al 8è millor temps i a la final C del 9è al 12è millor temps.

El diumenge es va aixecar tapat, però a poc a poc es va anar aclarint i finalment va predominar el sol i la calor intensa. Les eliminatòries del veterà femení van començar puntualment a les 9h del matí, poques hores després que les nostres representants s’assabentessin que la seva timonera causava baixa inesperada per malaltia. Per aquest motiu, el timoner de les cadets es va convertir, accidentalment, en la persona designada per portar les regnes, també, de l’embarcació de les veteranes. Moltes gràcies per estar sempre disposat a ajudar al Club, Arnau!

En l’eliminatòria que aquest equip va disputar contra Rem Premià, Nàutic El Balís i Baix a Mar Torredembarra no van realitzar una bona regata i van assolir un temps de 5:54,80, que les situava en la setena posició, la qual cosa volia dir que disputarien la final B. S’esvaïa, d’aquesta manera, la possibilitat d’un podi al Campionat i, potser desanimades per aquesta situació, a la mànega final, que van disputar contra Rem Arenys, Llop de Mar i Rem Premià, no van millorar i van creuar la boia d’arribada en la darrera posició. Aquest resultat comportava el vuitè lloc a la classificació final, una posició que no resumeix, de cap manera, l’excel·lent temporada que ha dut a terme aquesta tripulació. Els equips que van aconseguir les medalles en aquesta categoria van ser, per aquest ordre, Vent d’Estrop Cambrils, Nàutic El Balís i Rem Mataró.

En el torn de les cadets, a l’eliminatòria per triar carrer es van trobar els tres equips habituals en aquesta categoria: Vent d’Estrop Cambrils, Rem Pescadors i les nostres representants. A la primera mànega van assolir un registre que les situava per darrera de les altres dues tripulacions i, per tant, no van poder triar el carrer de la mànega final, que van finalitzar amb un temps de 3:17,40, molt per darrera de Rem Pescadors (3:01,50) i de la tripulació que va guanyar el Campionat, Vent d’Estrop Cambrils, amb un registre de 3:00,50. Aquest resultat comportava que les nostres noies podien recollir la medalla de bronze i aquest premi dona per finalitzada una temporada en la qual han consolidat l’equip i han après a competir en una categoria que, de ben segur, reportarà molts èxits al Club en el futur.

Les entitats amb més medalles en aquest Campionat van ser, en primer lloc, Vent d’Estrop Cambrils, amb quatre ors i una plata, seguit de Xino Xano Deltebre amb una medalla d’or i, en tercera posició, Rem Pescadors amb dues plates.

Amb aquest certamen, com cada any, es dona per tancada la temporada 2022/23 de rem de banc fix a Catalunya, que enguany s’ha fet molt llarga. Com a dada rellevant podem apuntar que l’equip veterà femení, per exemple, ha arribat a disputar 22 regates, amb el corresponent desgast físic i emocional que això comporta. Per una altra banda, l’organització de la logística per a cadascun d’aquests desplaçaments també erosiona els ànims i, per tot això, a partir d’ara, els equips del Club gaudiran d’un merescut descans fins a mitjans de setembre, quan començaran a preparar el proper període.

Mentrestant, oferim la possibilitat de provar el rem a totes les persones de més de 18 anys que es vulguin incorporar als equips del club, tant al lúdic com als de competició. Tothom qui hi estigui interessat, pot contactar amb l’adreça electrònica clubremsantacristina@gmail.com i reservar-se els dilluns i els dimecres d’agost i part del setembre, a les 20 hores.

Bon estiu i amunt el rems!


No Replies to "Campionat de Catalunya de llagut, Deltebre, 30 de juliol"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.