S’amorra Amorra 2023

Aquest dilluns Lloret va celebrar, com cada 24 de juliol, la diada de Santa Cristina, patrona de la vila, enguany sota un cel tapat i amb la presència de plugim en algun moment de la jornada.

Aquest dia, els actes centrals de la Festa Major comencen a les 8 del matí a la plaça de l’església de Sant Romà, on es reuneixen les tripulacions que disputaran la tradicional regata S’amorra Amorra. Els vogadors dels 9 clubs de rem locals, uniformats amb els vestits típics que representen els antics gremis o confraries, desfilen, acompanyant els portadors dels sants, pels carrers de la població, anunciant la processó marítima.

A la sorra de la platja, just davant de l’Ajuntament, esperen els vaixells per embarcar solemnement la imatge de Santa Cristina, juntament amb la comitiva, encapçalada per les autoritats i la banda de música. Una mica més avall s’hi troben varats els 9 llaguts que participaran a la regata, cadascun amb la bandera de l’entitat lloretenca a la que representa: el Club Nàutic, el Club Marina Casinet, l’Obreria de Santa Cristina, l’Obreria de Sant Elm, el Gremi d’Hotelers, el Club de Rem Pescadors, l’Ajuntament, Es Vano i el Club de Rem Sant Romà. Quan arriben els vogadors, els bots salpen ordenadament a mar i es dirigeixen cap al punt on s’albira el campanar de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia de Sant Pere del Bosc.

En aquest emplaçament es produeix el moment àlgid de l’acte: l’instant en el qual les tripulacions alcen els seus rems en honor a la Mare de Déu, mentre sona la “Salve” en un respectuós silenci. Just després, els bots es col·loquen a les boies d’inici, cadascun en la posició que el sorteig de la nit anterior els va atorgar i, després d’uns minuts de tensió i concentració, el jutge finalment dona el tret de sortida.

Comença així la competició per saber quina embarcació amorrarà primer la proa a la platja de Santa Cristina i enguany, una vegada més, va ser la de l’equip absolut masculí del nostre Club. Amb aquesta, ja són 23 victòries en les 34 edicions del S’Amorra Amorra que s’han dut a terme fins ara, la qual cosa ens omple d’orgull. Les primeres posicions es van completar amb el  segon lloc per al Club Rem Pescadors i el tercer, per al Club Rem Sant Romà.

En la mateixa regata, els nostres veterans, amb una embarcació que competia amb la bandera del Club Nàutic i amb el reforç del seu timoner habitual, l’Ankor, que en aquesta ocasió es va seure al banc del marca de babord, van arribar en la sisena posició. Volem destacar, també, la participació, amb la bandera del Club Marina Casinet, dels Castellers de Vilafranca que, apart de vogar una vegada més a la regata, van aixecar un pilar de quatre a les portes de l’ermita.

Per una altra banda, en l’edició femenina, en la qual van participar els equips sènior (amb la bandera de l’Obreria) i veterà (amb la bandera del Club Nàutic) del nostre Club, i que va dominar el Club de Rem Pescadors (amb els dos primers llocs), les nostres representants van obtenir la tercera posició, les sèniors, i la cinquena, les veteranes.

Dos dies abans, el divendres 22 de juliol, es va dur a terme la cinquena edició del S’amorra jove, el projecte que es va endegar per apropar les tradicions al jovent lloretenc, amb una àmplia representació també del Club de Rem Santa Cristina. En aquesta jornada les nenes i nens de l’Escola de Rem van conformar diverses tripulacions que van obtenir diferents resultats, i van contribuir, d’aquesta manera, a la difusió del rem entre la població més jove de la nostra població.

No ens volem acomiadar sense destacar que tots els equips del Club de Rem Santa Cristina que aquest any estan en actiu han participat en alguna de les variants del S’amorra amorra: les cadets, al S’amorra jove, els sèniors i els veterans a l’edició masculina, i les sèniors i les veteranes, a l’edició femenina.

Un cop finalitzada la Festa Major, la temporada de rem català de banc fix finalitzarà amb el Campionat de Catalunya de Llagut, que es disputarà a Deltebre el proper diumenge, 30 de juliol.

Fins llavors, cuideu-vos molt i amunt els rems!

S’amorra jove

Un dels llaguts del club al S’amorra jove
Club de Rem Santa Cristina i Castellers de Vilafranca
Els primers a amorrar a Santa Cristina
Campions!!! (23!)
El veterà masculí amb la bandera del Club Nàutic
Les sèniors i veteranes del Club
Els Castellers de Vilafranca també van participar
I la festa acaba amb el tradicional estofat

No Replies to "S'amorra Amorra 2023"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.