1a regata de la Lliga de llagut català, Santa Cristina, 11 de juny

Després del Campionat d’Espanya de llaüt mediterrani que enguany es va disputar a Màlaga, aquest diumenge, 11 de juny, 47 tripulacions de 16 clubs diferents s’han aplegat a la platja de Santa Cristina per encetar la XX Lliga catalana de llagut, amb la disputa de la primera regata que inaugura aquesta competició d’estiu. El nostre Club hi va participar amb quatre tripulacions: tres de femenines (cadets, sèniors i veteranes) i els veterans masculins.

El fet d’organitzar-la al nostre paradís particular representa molta més implicació per a tots els membres del club, en un dia en el qual la majoria també han de vogar. Estem parlant, doncs, d’un esforç doble, però l’objectiu és clar: treballar col·lectivament per aconseguir que l’organització funcioni amb la precisió que requereix un esdeveniment d’aquestes característiques i, una vegada més, podem afirmar que ho hem aconseguit.

Ara bé, de la mateixa manera que ens sentim molt cofois per les felicitacions rebudes per part dels clubs que hi van participar, també hem de dir que, esportivament, no ens hi podem sentir tant, atès que els resultats assolits per les nostres tripulacions en aquesta jornada no van ser els desitjats.

Meteorològicament parlant, algunes previsions anunciaven una jornada amb ratxes de vent que podrien complicar l’estat de l’aigua, però afortunadament van ser poc precises i la competició es va poder dur a terme en un dia amb una mar en perfectes condicions per a la pràctica del rem.

Les veteranes femenines van ser les primeres en iniciar l’eliminatòria de la seva categoria en la qual van registrar el desè millor temps (5:38,00) de les 12 embarcacions participants. Aquest registre les relegava a la final C però, tot i el desencís inicial per aquest resultat, no es van desanimar i a la mànega definitiva es van refer i la van acabar imposant-se amb autoritat (5:54,00) per davant de Rem Cambrils (5:58,40), Nàutic Tarragona (6:07,80) i Rem Pescadors (6:52,40). És destacable que els 5:54,00 que van assolir va ser un millor registre que qualsevol dels de la final B i es situaven a menys d’un segon de les quartes classificades de la final A (5:53,30). En aquesta categoria van ocupar, per aquest ordre, les 3 primeres posicions, CN El Balís, Rem Mataró i Vent d’Estrop Cambrils.

En el torn dels veterans masculins, en la seva cronometrada hi competien 15 embarcacions i, en conseqüència, tres d’elles quedarien excloses de les finals. L’equip va completar la mànega amb molt bones sensacions, però tot i això no van assolir el temps mínim i dues maleïdes dècimes menys (5:30,02) que Panteres Grogues (5:30,00) van impedir la seva classificació per a les regates definitives. D’aquesta manera, doncs, es van convertir en un dels tres equips que van quedar eliminats, juntament amb CN Flix i la tripulació B de l’AE Llop de Mar i finalitzaven, d’aquesta manera, la seva participació en la jornada. En aquesta categoria van ocupar, per aquest ordre, les 3 primeres posicions de la classificació, Xino-Xano Deltebre, Rem Arenys i AE Llop de Mar 1.

Les cadets competien a continuació contra Vent d’Estrop Cambrils i Rem Pescadors, en una crono en la qual no van poder superar als seus rivals. Aquests tres mateixos equips, pel fet de ser els únics participants, van tornar a competir en la mànega final amb el següents resultats: en primer lloc,  Vent d’Estrop Cambrils (2:51,30) i, en segona posició, Rem Pescadors (2:52,60). Quant a la nostra tripulació, els jutges van observar que a l’arribada es van deixar la boia a estribord, la qual cosa va comportar la seva exclusió de la classificació.

A continuació van tastar l’aigua les sèniors, que debutaven en llagut català, amb una tripulació encara en formació i completada per una veterana (gràcies, Anna!). En aquesta categoria hi competien 5 embarcacions i, per aquest motiu, una quedaria exclosa de la final. El seu resultat a la crono va ser de 8:56,60, registre que no va ser suficient per superar a les seves rivals i que significava que una altra tripulació del Santa Cristina tampoc podia participar en les mànegues finals. En aquesta categoria van ocupar, per aquest ordre, les 3 primeres posicions de la classificació, Vent d’Estrop Cambrils, Rem Mataró i Rem Cambrils.

Amb aquests discrets resultats va finalitzar la primera prova d’aquesta XX Lliga catalana de llagut, que va culminar amb un dinar de germanor d’una bona part dels membres del club sota l’ombra de l’arbre que presideix l’esplanada de la nostra seu i que va servir per exterioritzar la satisfacció conjunta per haver realitzat una molt bona feina en l’organització del certamen. Un cop recollit tot, però, i sense temps per res més, les respectives tripulacions, conscients que la competició no s’atura, ja continuen treballant per millorar els seus resultats. Tant és així, que el proper diumenge, 18 de juny, es durà a terme la següent regata a Flix i, un cop realitzada, ja s’haurà superat l’equador de la competició d’estiu.

Fins aleshores, força Obreria i amunt els rems!

(Totes les fotos d’avui son del nostre company Albert Galceran; gràcies!)

No Replies to "1a regata de la Lliga de llagut català, Santa Cristina, 11 de juny"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.