Campionat de Catalunya de llagut, Barcelona, 30 i 31 de juliol de 2022

La competició de rem de banc fix ha tornat a Barcelona, el cap de setmana del 30 i 31 de juliol, amb la disputa a les aigües del port d’aquesta ciutat, del Campionat de Catalunya de Llagut. El Reial Club Marítim de Barcelona ha organitzat l’esdeveniment en un emplaçament espectacular, amb un camp de regates que discorria paral·lel al pont de fusta que travessa des de Colom fins al Maremàgnum, i que ens ha delectat amb unes regates molt vistoses.

Un campionat de Catalunya es caracteritza per l’absència de les mànegues cronometrades classificatòries, que son substituïdes per eliminatòries directes, i aquesta comporta diversos al·licients, com ara la incertesa en els sortejos, les repesques i els encreuaments amb els diferents equips. Amb aquestes peculiaritats i amb la il·lusió de finalitzar la temporada amb bons resultats, el nostre club hi ha participat amb 3 tripulacions: veterà femení, infantil i absolut masculí.

Pel fet que a la categoria de veterans hi participaven un nombre molt elevat de tripulacions (14 en la femenina), el dissabte a la tarda va ser necessària la disputa de mànegues eliminatòries que classificarien els 8 equips que s’enfrontarien en les semifinals el dia següent. Les nostre vetes van encetar, d’aquesta manera, la seva participació en una mànega en la qual es classificaven directament només les primeres i que van finalitzar en la segona posició, per darrera de Natació Badalona, però per davant de Rem Premià. El segon lloc significava que encara podien lluitar per un lloc a la repesca que es disputaria més tard, juntament amb Rem Mataró i Vogadors de Calafell i que van guanyar còmodament. En aquesta jornada es va produir un retard en l’horari previst a causa de l’entrada de bucs al port, la qual cosa va provocar que l’equip va haver d’esperar més de 2 hores (una d’elles a l’aigua) per a competir i, de retruc, que hi hagués molt poc temps per a descansar (menys del temps reglamentari) entre les regates eliminatòries i les repesques.

En la semifinal del diumenge, que van disputar amb Rem Arenys, Rem Cambrils i Natació Badalona, el nostre equip veterà femení va creuar la boia d’arribada en la 4a posició, la qual cosa significava que disputarien la final B, juntament amb Natació Badalona, Rem Badalona i Nàutic El Balís. En la regata definitiva, les nostres vetes no van rendir al seu nivell, probablement a causa de les 3 intensíssimes regates anteriors i van obtenir, al final dels 1.000 metres, el 4t lloc en la mànega.

Seguidament va ser el torn de les nenes de l’escola de rem, que van completar els 500 metres de la categoria infantil en la 3a posició, per darrera de Vent d’Estrop Cambrils i Nàutic Flix, però per davant de l’altre club lloretenc, Rem Pescadors. Aquesta classificació feia mereixedors als més menuts del nostre club de la medalla de bronze del Campionat i fa que estiguem molt orgullosos del seu paper en aquesta competició.

Per finalitzar la jornada, l’absolut masculí es va classificar per a la final A, després de superar àmpliament els seus 2 rivals, Rem Mataró i Rem Hotelers, amb un registre de 08:03,68, el millor temps de les 2 semifinals, la qual cosa feia presagiar un triomf a la final, però encara s’havia de lluitar. A la mànega definitiva també van ser superiors a tots els seus rivals, aturant el cronòmetre a 07:58,74, molt per davant de Vent d’Estrop Cambrils (08:07,74), Rem Badalona (08:16,24) i Rem Mataró (08:18,02), i amb aquest registre al final dels 1.500 metres es proclamaven campions de Catalunya de llagut.

Aquesta medalla d’or de l’equip sènior, juntament amb la de bronze dels infantils van fer mereixedor al Club de Rem Santa Cristina de la 3a posició com a millor club en el Campionat. Les entitats amb més medalles i, per tant, primer i segon club van ser, per aquest ordre, Vent d’Estrop Cambrils i Rem Badalona.

Amb aquest certamen, com cada any, es dona per tancada la temporada 2021/22 de rem de banc fix a Catalunya. Ara, els equips del club gaudiran d’un merescut descans i a mitjans de setembre començaran a preparar el proper període. Mentrestant, oferim la possibilitat de provar el rem a totes les persones de més de 18 anys que es vulguin incorporar als equips del club, tant al lúdic com als de competició. Tothom qui hi estigui interessat, pot contactar amb l’adreça electrònica clubremsantacristina@gmail.com i reservar-se els dilluns i els dimecres d’agost i part del setembre, a les 20 hores.

I, com sempre, cuideu-vos molt i amunt el rems!

Equip infantil a l’aigua
Medalla de bronze per a les nenes de l’escola de rem
Les vetes preparant-se per a la regata
Equip veterà femení
L’absolut masculí, CAMPIONS DE CATALUNYA
Medalla d’or per a l’equip sènior masculí

No Replies to "Campionat de Catalunya de llagut, Barcelona, 30 i 31 de juliol de 2022"

Got something to say?

Some html is OK

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.