S’amorra amorra 2022

Després de 2 anys en els quals la regata més esperada pels vogadors de Lloret de Mar no s’havia pogut dur a terme en condicions normals a causa de les restriccions de salut per a la contenció de la pandèmia del Covid19, enguany hem pogut tornar a gaudir d’un S’amorra amorra tal com la recordàvem abans del brot epidèmic.

El 24 de juliol, els actes comencen puntualment a les 8 del matí a la plaça de l’església de Sant Romà, on es reuneixen les tripulacions uniformades amb els vestits típics i desfilen, acompanyant els portadors dels sants, pels carrers de la població, fins a l’Ajuntament.

A la sorra de la platja esperen els vaixells per embarcar solemnement la imatge de Santa Cristina, juntament amb la comitiva, encapçalada per les autoritats i la banda de música. Una mica més avall, al costat de les instal·lacions del Club Nàutic, s’hi troben varades les 9 embarcacions participants, cadascuna amb la bandera de l’entitat lloretenca a la que representa (el Club Nàutic, el Club Marina Casinet, l’Obreria de Santa Cristina, l’Obreria de Sant Elm, el Gremi d’Hotelers, el Club de Rem Pescadors, l’Ajuntament, Es Vano i el Club de Rem Sant Romà). Quan arriben els vogadors, els bots salpen ordenadament a mar i es dirigeixen cap a la sortida, al punt on s’albira l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia de Sant Pere del Bosc.

En aquest emplaçament es produeix el moment àlgid de l’acte: l’instant en el qual les tripulacions alcen els seus rems en honor a la Mare de Déu, mentre sona la “Salve” en un respectuós silenci. Just després, els bots es col·loquen a les boies d’inici, cadascun en la posició que el sorteig del dia anterior els va atorgar i, després d’uns minuts de tensió i concentració, el jutge finalment dona el tret de sortida.

Comença així la competició per saber quina embarcació amorrarà primer la proa a la platja de Santa Cristina i enguany, una vegada més, va ser la de l’equip absolut masculí del nostre Club. Amb aquesta, ja són 22 victòries en les 30 edicions del S’Amorra amorra que s’han dut a terme fins ara, la qual cosa ens omple d’orgull. El podi es va completar amb la 2a posició del Club Rem Hotelers i el 3r lloc d’un equip convidat, el Llop de Mar de Sant Feliu de Guíxols, que van participar amb un bot nostre, tot defensant la bandera del Club Nàutic.

En la mateixa regata, l’embarcació del Club Marina Casinet, amb una tripulació composada bàsicament pels nostres veterans (amb el reforç de l’Arnau i en Sergi), van arribar en la 6a posició. Per una altra banda, en l’edició femenina, la tripulació conformada per veteranes i sèniors del nostre Club van obtenir una molt meritòria 2a posició (compartida amb el Club de Rem Sant Romà), només superades per l’equip sènior del Club Rem Hotelers. Enhorabona, noies!

Dos dies abans, el divendres 22 de juliol, s’havia de dur a terme la quarta edició del S’amorra jove, el projecte que es va endegar per apropar les tradicions al jovent lloretenc, però enguany es va haver de suspendre, atès que l’estat de la mar complicaria les maniobres per embarcar i desembarcar, i els clubs organitzadors van decidir unànimement no corre riscos innecessaris.

No ens volem acomiadar sense destacar que tots els equips del Club de Rem Santa Cristina que aquest any estan en actiu han participat en alguna de les variants del S’amorra amorra: els infantils i juvenils havien de fer-ho al S’amorra jove (que, com ja hem dit abans, es va cancel·lar), els sèniors i els veterans en l’edició masculina, i les veteranes i sèniors en l’edició femenina. Aquestes dades representen una gran fita per a la nostra entitat i corroboren, d’aquesta manera, el ferm compromís del nostre Club en l’organització i manteniment d’aquesta diada, treballant colze a colze amb l’Obreria i l’Ajuntament.

Un cop finalitzada la Festa Major, la temporada de rem català de banc fixe finalitzarà amb el Campionat de Catalunya de Llagut, que es disputarà al port de Barcelona el proper cap de setmana, 30 i 31 de juliol.

Fins llavors, cuideu-vos molt i amunt els rems!

S’amorra jove
S’amorra femení
Tripulació femenina
Els veterans, amb la bandera del Club Marina Casinet
Guanyadors !!!
Recuperant forces amb l’estofat

No Replies to "S'amorra amorra 2022"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.