4a regata de llagut català, Sa Caleta (Lloret), 17 de juliol

La platja de Sa Caleta de Lloret va ser l’escenari, el diumenge 17 de juliol, de la darrera i definitiva quarta jornada de la XIX Lliga catalana de llagut, organitzada pels nostres companys del Club Rem Pescadors, en la qual es van aplegar 53 equips de 20 clubs diferents, amb la sorpresa de la participació del cadet masculí del club lloretenc Es Vano i de 3 tripulacions del Remo Ciudad de Valencia, en qualitat de convidats.

Després del Vent d’Estrop de Cambrils, que hi va prendre part amb 6 equips, el nostre club és el que més tripulacions va inscriure, atès que hi va participar amb els equips infantil, juvenil (tot i que finalment no va competir pel fet de no haver-hi rivals inscrits), sènior masculí i els 2 veterans: femení i masculí.

Va començar la jornada, com sempre, el veterà masculí que, tot i acabar la cronometrada amb bones sensacions, van quedar exclosos, una vegada més, de les mànegues finals, aquest cop per només 6 centèsimes. Aquest equip finalitza així la Lliga en la 15a posició (de 19 participants), que han acabat guanyant ex aequo Rem Badalona i Vent d’Estrop de Cambrils, seguits de Rem Arenys, en el tercer lloc.

Les veteranes femenines van prendre el relleu i, en una mànega cronometrada molt competida (poc més de 4 segons separen les 9 primeres tripulacions), van obtenir el 4t millor registre, que les catapultava brillantment a la final A. En la mànega definitiva, les nostres vetes es van creure, aquest cop sí, que podien guanyar i, amb una demostració de força, van creuar la boia d’arribada en la primera posició, a una àmplia distància de la segona embarcació i amb el millor temps de totes les finals, 06:45,92. Les llàgrimes de la seva timonera no deixaven dubte de la gesta que acabaven d’assolir: l’equip veterà femení havia guanyat, per primera vegada en la història del club, una regata de les competicions regulars de la Federació Catalana de Rem. La imatge de les vogadores, emocionades, amb els rems alçats en senyal de victòria sota la silueta del Castell d’en Plaja, és una imatge que quedarà gravada per a la posteritat. Aquest triomf és el premi a l’esforç i a la constància en els entrenaments d’aquest equip que mai ha defallit i ens ha demostrat que el seu secret, en paraules de la seva entrenadora, consisteix en la perseverança infinita i en l’aprenentatge dels fracassos. Enhorabona, noies, us ho mereixeu! En aquesta categoria, han obtingut les primeres posicions a la Lliga, per aquest ordre, Nàutic Tarragona, Vent d’Estrop de Cambrils i Rem Cambrils. Les nostres vogadores, gràcies a aquesta victòria, han escalat posicions en la classificació i han obtingut, finalment, el 5è lloc (de 16 participants).

En el torn dels equips infantils, les nenes i nens de l’escola del club van competir amb Vent d’Estrop de Cambrils i Club Rem Pescadors i van obtenir, després de completar els 500 mts, el 3r millor registre. En aquesta categoria, volem destacar que ens fa molta il·lusió comptar amb un equip amb els més menuts del club i col·laborar, d’aquest manera, a promocionar el rem entre els més petits de Lloret.

Quant al sènior masculí, tot i que el nostre equip no havia participat encara en aquesta Lliga de llagut per diferents motius (principalment, laborals), el fet que aquesta darrera jornada es disputés a Lloret va facilitar la formació d’una tripulació i finalment hi van poder competir, amb el debut d’en Teo i l’Abel. A l’aigua van demostrar que estan en plena forma i, després d’haver obtingut el 2n millor temps a la cronometrada (per darrera de Rem Badalona), en la mànega corresponent a la final A es van imposar amb un temps de 08:45,61, mig segon menys que Vent d’Estrop de Cambrils. En aquesta categoria, la Lliga ha finalitzat amb el següent podi: Vent d’Estrop de Cambrils, Rem Badalona i Club Rem Hotelers.

Des d’aquestes línies volem donar la nostra més sincera enhorabona a tots els equips que han participat, i especialment als que han guanyat, en les regates de la ja finalitzada XIX Lliga catalana de llagut.

Ara encarem la setmana de la Festa Major amb vistes a la propera cita: la regata més esperada per part dels clubs lloretencs, el tradicional S’amorra amorra, que es durà a terme el proper diumenge 24 de juliol. Enguany, després de patir les conseqüències de les restriccions a causa de la pandèmia en les dues darreres edicions, el nostre club hi prendrà part plenament començant el divendres 22 amb els equips dels més petits en el S’amorra jove i culminarà el dia de Santa Cristina, amb la participació de la resta de tripulacions de la nostra entitat: veterans (femení i masculí) i sèniors (també femení i masculí).

La temporada 2021/22 de rem català finalitzarà el darrer cap de setmana de juliol (dies 30 i 31), amb la disputa del Campionat de Catalunya de llagut, a la seu del Reial Club Marítim de Barcelona, al port d’aquesta ciutat.

Mentrestant, us desitgem que gaudiu d’una molt bona Festa Major 2022.

I, com sempre, cuideu-vos molt i amunt el rems!

Equip infantil
Equip veterà femení
Equip veterà masculí
Equip sènior masculí
Veteranes femenines a Sa Caleta
Club de Rem Santa Cristina

No Replies to "4a regata de llagut català, Sa Caleta (Lloret), 17 de juliol"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.