1a regata de llagut català, Santa Cristina, 12 de juny

Foto de la portada: Òscar Aldama @oal_foto

Aquest diumenge, 12 de juny, 48 tripulacions de 19 clubs diferents s’han aplegat a la platja de Santa Cristina per encetar la XIX Lliga catalana de llagut, amb la disputa de la 1a regata que inaugura aquesta competició d’estiu.

El fet d’organitzar aquest certamen al nostre paradís particular comporta molta més implicació per a tots els membres del club, en un dia en el qual la majoria d’ells també han de vogar. Estem parlant, doncs, d’un esforç doble, però l’objectiu és clar: treballar en comú per a que l’organització funcioni com una vertadera màquina de precisió i, un any més, ho hem aconseguit. Cadascú de nosaltres ha contribuït amb les seves millors aptituds perquè els clubs que ens han visitat hagin pogut gaudir d’una fantàstica jornada de rem en aquest paratge, i moltes de les tripulacions així ens ho han reconegut, la qual cosa ens omple d’orgull.

En l’apartat dels agraïments, hem de donar les gràcies, com no pot ser d’una altra manera, a totes les entitats que fan possible aquest esdeveniment, com la Obreria de Santa Cristina, l’Ajuntament de Lloret de Mar, el Consell Esportiu de la Selva i la Diputació de Girona que, juntament amb la Federació Catalana de Rem i el nostre principal patrocinador, GBI Serveis, uneixen els seus esforços perquè es pugui fer realitat.


El dia va clarejar com una autèntica jornada d’estiu, mentre que el pronòstic meteorològic anunciava que el termòmetre s’enfilaria fins a registres poc habituals per al mes de juny, i així va ser.  La intensa calor, juntament amb una mar en perfectes condicions per a la pràctica del rem, van ser els elements protagonistes d’una competició que va començar a partir de les 9h del matí, tot i que amb uns minuts de retard, amb la primera prova cronometrada de la categoria veterà masculí. La participació de la nostra tripulació (completada amb una vogadora del veterà femení: moltes gràcies, Anna!) en aquesta mànega no va ser molt afortunada i, tot i finalitzar-la amb bones sensacions, no van assolir el temps mínim per a participar a les finals. D’aquesta manera, doncs, es van convertir en un dels 3 equips que van quedar eliminats, juntament amb CN El Balís i CE Panteres Grogues. Les notes més destacables en aquesta categoria van ser, probablement, la classificació per a la final A del debutant Llop de Mar Sant Feliu de Guíxols (en la qual van obtenir la quarta posició) i la segona posició del Rem Badalona (medalla de plata al Campionat d’Espanya de llaüt), superats per Vent d’Estrop de Cambrils.

La jornada va continuar amb les veteranes femenines i les nostres representants van assolir el 8è millor registre a la mànega cronometrada, a menys d’un segon (comptant el hàndicap) del CR Premià, la qual cosa les classificava per a la final B. Cal recordar que en aquesta categoria predomina una gran igualtat entre els 15 equips que hi participen i, per tant, la posició de les nostres vetes és un molt bon resultat. A la mànega final, que van disputar amb Natació Badalona, CN El Balís i Rem Cambrils, van creuar la boia d’arribada en la darrera posició, fet que refermava la 8a posició final en la regata. Quant a la resta d’equips, RCN Tarragona, VE Vogadors de Cambrils i Rem Cambrils van ocupar, per aquest ordre, les 3 primeres posicions de la classificació.

En el torn de les tripulacions d’infantils, pel fet d’haver-se inscrit només 3 equips, les nostres nenes i nens, que van poder completar una embarcació amb 4 cessions de Vogadors de Cambrils (moltes gràcies per la vostra ajuda!) van disputar directament la final, juntament amb Rem Pescadors (que van dominar la regata) i VE Vogadors de Cambrils, que es van classificar en darrera posició. Els més menuts del nostre club van obtenir, doncs, després de completar els 500 metres, la segona posició.

Quant a la categoria del juvenil masculí, Natació Badalona va anunciar, només dos dies abans, que finalment no assistiria a la regata de Santa Cristina i, per aquest motiu, la nostra tripulació es va convertir en la única participant en aquesta categoria. A causa d’aquesta baixa de darrera hora, els van incloure a la mànega del cadet masculí i van poder completar, així, la seva participació amb un temps de 6:12,26

Amb aquesta disparitat de resultats i amb l’absència del nostre absolut masculí com a dada més rellevant de la jornada, va finalitzar la primera prova d’aquesta XIX Lliga catalana de llagut, que va culminar amb un dinar de germanor d’una bona part dels membres del club sota l’ombra de l’arbre que presideix l’esplanada de la nostra seu. Feia més de 2 anys que, a causa de les restriccions imposades per la pandèmia que ha sacsejat el món, no s’havia pogut fer un àpat col·lectiu, i en teníem moltíssimes ganes. Per tot això, el brindis amb uns xarrups de ratafia van ser la cloenda perfecta i van servir per exterioritzar la satisfacció conjunta per haver realitzat una molt bona feina en l’organització del certamen. Un cop recollit tot, però, i sense temps per res més, les respectives tripulacions, conscients que la competició no s’atura, ja continuen treballant per millorar els seus resultats. Tant és així, que el proper diumenge 19 es durà a terme la següent regata a Cambrils i, un cop realitzada, ja s’haurà superat l’equador de la competició d’estiu.

Fins aleshores, cuideu-vos molt i amunt els rems!

Equip infantil
Equip juvenil

Foto: Òscar Aldama @oal_foto

Equip veterà masculí
Foto: Òscar Aldama @oal_foto

No Replies to "1a regata de llagut català, Santa Cristina, 12 de juny"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.