Campionat d’Espanya de llaüt mediterrani, Santa Pola 21 i 22 de maig de 2022

El cap de setmana del 21 i 22 de maig l’equip absolut masculí del Club de Rem Santa Cristina, encara assaborint els títols de campions de la Lliga catalana de llaüt i del Campionat de Catalunya recentment assolits, es van desplaçar a la localitat alacantina de Santa Pola, per disputar el XVIIIè Campionat d’Espanya.

En aquesta localitat de la comarca del Baix Vinalopó, que enguany celebra el 50è aniversari del seu Club Nàutic, s’hi van reunir més de 900 esportistes, que conformaven les 101 tripulacions de 33 clubs diferents provinents majoritàriament del País Valencià (18), però també de Catalunya (7), Andalusia (4), Múrcia (3) i País Basc (1), amb ganes de viure unes jornades festives de rem, aquest cop ja sense les restriccions a causa del Covid19 que van condicionar les dues darreres edicions. En la categoria específica de sènior masculí van ser 14 les tripulacions que hi van competir, entre les quals només dues més eren catalanes: Rem Badalona i Vent d’Estrop Cambrils.

A diferència de l’any passat a Dénia, on es van suprimir les repesques per a reduir les regates de la jornada del dissabte, enguany tornava la modalitat de campionat que tots coneixem: eliminatòries en les quals passava directament a semifinals el guanyador de cada mànega. La resta de tripulacions no classificades disputarien les repesques, on també entraven a les semifinals el guanyador de cada regata i el millor temps.

El dissabte al matí, en un dia molt calorós, més propi del pic de l’estiu que de finals de maig, es van disputar les primeres eliminatòries i els nostres vogadors, en la seva regata, es disputaven la semifinal amb Mediterráneo de Málaga i el RCN Gandia. Només passava el bot que creuava la boia d’arribada en primera posició i no va poder ser: tot i registrar un molt bon temps (6:28,66), només superat per Mediterráneo de Málaga, Universitat d’Alacant, RCN Valencia i Regatas de Alicante, la segona posició a la eliminatòria ens relegava a les repesques de la tarda.

A la tercera repesca, que es va disputar a les 20,05h del vespre, els nostres absoluts van dominar la regata des de l’inici i van superar així àmpliament als seus rivals: CN Santa Pola, Vogadors de Cambrils i Costa Blanca de Alicante, guanyant-se merescudament un lloc a les semifinals que es disputarien a l’endemà.

El diumenge només quedaven els millors equips, entre els quals ja ens hi podíem comptar, però encara restava saber quina de les 8 posicions en joc s’assoliria al finalitzar el Campionat. Per a saber-ho, calia disputar, primer, la regata que classificava per a la Final A (les dues primeres embarcacions) o la Final B (les dues embarcacions restants), i el sorteig ens va emparellar amb RCN Valencia (que acabarien guanyant el Campionat), Regatas de Alicante (guanyadors de l’edició de 2021) i RCN Dénia (guanyadors de l’edició de 2020). Amb aquestes dades es corrobora que era una mànega amb un nivell altíssim i allà estava el Club de Rem Santa Cristina, al costat dels més grans. Tot i realitzar una regata magnífica, però, el nostre bot va creuar la boia en tercera posició, a poc més d’un segon i mig de Regatas de Alicante, i aquesta petita diferència significava que ens havíem de conformar amb disputar la Final B.

No ens havíem pogut classificar per a la gran final, però encara restava una regata per demostrar el caràcter d’aquesta tripulació, i ho van fer: els nostres vogadors van superar a tots els seus rivals i el fet d’arribar en primera posició, per davant de RCN Dénia, CN Santa Pola i El Campello, va erigir a l’equip absolut masculí del Club de Rem Santa Cristina com el 5è millor equip del Campionat d’Espanya de 2022.

La competició en aquest nivell és molt exigent i, per aquest motiu, els nostres vogadors s’havien estat preparant metòdicament per a aquesta cita. I el resultat, tot i comptar amb menys recursos que la majoria de clubs que assisteixen al Campionat, ha estat molt bo. La participació de l’equip referent del rem català té una lectura absolutament positiva: a Santa Pola, aquesta tripulació ho ha donat tot en cadascuna de les quatre regates que ha disputat i confirma, d’aquesta manera, que ocupa un lloc privilegiat entre l’elit del llaüt mediterrani.

Quant a la resta d’equips catalans, des d’aquestes ratlles volem felicitar els que van aconseguir podi: medalles de bronze per al veterà femení de Xon’s Empuriabrava i per a l’absolut femení de Rem Mataró i medalla de plata per al veterà masculí del Rem Badalona. Enhorabona!

Amb el Campionat d’Espanya finalitza la temporada de llaüt mediterrani i ara cal esperar al 12 de juny, quan començarà la Lliga catalana de llagut a la platja de Santa Cristina, i que enguany constarà de 3 regates més, que es disputaran a Cambrils, Flix i Lloret de Mar (Sa Caleta). Fins aleshores, cuideu-vos molt i amunt el rems!

No Replies to "Campionat d'Espanya de llaüt mediterrani, Santa Pola 21 i 22 de maig de 2022"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.