Campionat de Catalunya de llaüt, Castelldefels

El diumenge passat, 8 de maig, el Club de Rem Santa Cristina es va desplaçar, per tercera vegada aquest any, al Canal Olímpic de Castelldefels per a disputar el Campionat de Catalunya de llaüt mediterrani, que inicialment s’havia de dur a terme a l’estany de Banyoles. El nostre club hi va participar amb 3 equips: els 2 veterans (femení i masculí) i l’absolut masculí. Estava prevista també la participació de l’equip juvenil, però el degoteig de baixes de la resta d’equips que es va produir durant la setmana anterior va provocar que finalment no es disputessin les regates d’aquesta categoria.

Van encetar la jornada les veteranes femenines que, tot i arribar en la quarta posició de la seva mànega, es van classificar per a la final B amb el 8è millor temps, deixant enrere a Rem Mataró i a Marítim Barcelona. En la regata definitiva van creuar la boia d’arribada també en el quart lloc, assolint així la 8a posició en el Campionat. En aquesta categoria van pujar al podi, per aquest ordre, Xon’s Empuriabrava, Natació Badalona i Torredembarra.

En el torn de l’equip veterà masculí, aquesta tripulació va assolir la 3a posició en la eliminatòria de la seva categoria, però el hàndicap superior del Marítim Barcelona els va relegar al darrer lloc i, de retruc, van quedar exclosos de les finals. Va ser una eliminatòria molt lenta, la qual cosa va provocar que dels 4 equips que van disputar aquesta regata, només la embarcació que la va guanyar, el CN Flix, es va classificar directament per a la Final A. En aquesta categoria es van endur les medalles, per aquest ordre, el Rem Badalona, Vent d’Estrop Cambrils i Torredembarra.

Quant a l’absolut masculí, encara amb el regust del triomf en la darrera regata de la Lliga, ara disposaven d’una nova oportunitat per consolidar el seu lideratge al rem català, i no van fallar. Ara bé, el guió va ser substancialment diferent a l’esperat. Els 2 equips favorits competien en eliminatòries diferents i, mentre que els nostres vogadors van liderar còmodament la primera regata (més de 8 segons per davant del CN Flix), el Rem Badalona va obtenir la segona posició en la seva mànega, ja que es va veure superat per Vent d’Estrop Cambrils.

La regata definitiva, disputada per aquests 4 equips, va ser liderada des de l’inici pels lloretencs i només un sorprenent CN Flix, que no havia competit en les 4 darreres regates de la Lliga, li podia seguir el solc. La sorpresa de la jornada es va produir a la tercera ciavoga, quan la embarcació badalonina va fer una estranya maniobra fins a impactar amb la nostra, provocant un gran ensurt. Però la nostra tripulació, esperonada pel caràcter de la seva timonera, va saber sobreposar-se ràpidament d’aquest sobresalt i ho van donar tot en el darrer llarg per creuar la boia d’arribada, amb les cames encara tremolant, en primera posició. Aquesta gesta els proclamava campions de Catalunya de llaüt mediterrani, completant el podi, per aquest ordre, CN Flix i Vent d’Estrop Cambrils. Amb aquest resultat, el seu rival directe de tota la temporada, el Rem Badalona, es va quedar sense medalla.

Els equips del club, a partir d’ara, tenen objectius ben diferents. Mentre la majoria de tripulacions es preparen ja per a afrontar amb garanties la Lliga catalana de llagut, que s’encetarà amb la primera regata el 12 de juny a Santa Cristina, els absoluts masculins han fixat el seu focus de concentració en el XVIIIè Campionat d‘Espanya de llaüt mediterrani, que enguany es durà a terme a Santa Pola (Alacant) i on arriben com els referents catalans d’aquesta disciplina. Ara bé, són molt conscients que allà els esperen les millors tripulacions del Mediterrani i que unes dècimes de segon tan poden representar la classificació com la exclusió de les mànegues finals. En tot cas un any més, i aquest fet ja descriu el caràcter guanyador d’aquesta tripulació, tornaran a estar entre els més grans.

A la propera crònica compartirem amb tots vosaltres els fets més rellevants de la participació del Club de Rem Santa Cristina en aquest Campionat. Fins aleshores, cuideu-vos molt i amunt el rems!

No Replies to "Campionat de Catalunya de llaüt, Castelldefels"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.