Lliga Catalana de llaüt mediterrani

Un cop passades les festes de Nadal, els nostres equips han competit també a la Lliga Catalana de llaüt mediterrani, alternant amb les regates de la II Lliga catalana de batel. Les proves s’han dut a terme, habitualment, el mateix cap de setmana: el dissabte, les de batel i el diumenge, les de llaüt mediterrani.

El batel és una embarcació amb una tripulació de 4 vogadors i timoner i aquest fet ha permès que el nostre club hi ha pogut competir amb equips que estan en construcció, com ara els infantils i l’absolut femení. En canvi, ha costat més conformar les tripulacions per disputar les regates de llaüt, en les quals calen 8 vogadors i timoner. Aquesta realitat ha comportat que els infantils, els juvenils i l’absolut femení no hi han pogut participar.

Per una altra banda, els equips de veterans han tingut diferent sort: el veterà femení ha pogut participar a totes les regates i hem vist una clara progressió en aquesta tripulació durant els darrers mesos. Aquesta bona feina s’ha reflectit a les classificacions aconseguides, les quals mostren una gran igualtat entre moltes tripulacions d’aquesta categoria. El fet que la diferència entre les tripulacions sigui de pocs segons és una molt bona notícia que anima a l’equip a continuar treballant de cara al Campionat de Catalunya. Els veterans masculins, en canvi, han tingut dificultat per completar la tripulació i, a causa d’això, o bé no han participat en totes les regates o bé han necessitat reforços d’altres clubs per poder competir.

Quant a l’equip absolut masculí, el passat 10 d’abril es va proclamar, brillantment, campió de la Lliga Catalana de llaüt mediterrani al Canal Olímpic de Castelldefels. L’ assoliment d’aquest títol no ha estat fàcil, atès que l’equip ha hagut de lluitar de valent a cadascuna de les sis regates de les que consta aquesta competició fins que s’ha acabant imposant al seu gran rival, el Rem Badalona. Podeu consultar les puntuacions finals de la Lliga en aquest enllaç:

https://docs.gestionaweb.cat/1411/puntuacio-lliga-llaut-2022-final-1800559.pdf

Aquesta jornada ha estat la culminació d’una Lliga que va començar el 23 de gener d’enguany amb la 1a regata a Flix (descens del meandre de 4.000 mts) i que els nostres sèniors van encetar amb una 2a posició, per darrera del Rem Badalona. També hi vam participar amb les veteranes femenines i els resultats van ser els següents:

https://docs.gestionaweb.cat/1411/resultats-llaut-flix-23-de-gener-1734324.pdf

La Lliga va continuar el 6 de febrer als canals d’Empuriabrava on, apart de l’equip absolut masculí, que aquest cop es va imposar còmodament al Rem Badalona, també s’hi van desplaçar els nostres dos equips de veterans: femení i masculí. L’enllaç amb els resultats d’aquesta regata és:

https://docs.gestionaweb.cat/1411/resultats-llaut-empuriabrava-6-de-febrer-1741537.pdf

Abans de la següent jornada, i després de molts anys sense assistir-hi, el 19 de febrer vam tenir la oportunitat de gaudir d’una gran jornada festiva de rem, al XXVIII descens de traineres a la ria Oria, amb la participació del nostre equip sènior. En aquest esdeveniment s’hi van aplegar més de mil vogadores i vogadors que, en 78 embarcacions, ens van fer partícips d’un espectacle únic que es viu cada any a Orio, un poble dedicat amb cos i ànima al rem.

Després d’aquest parèntesi, la Lliga va continuar amb la 3a prova, que es va disputar el 27 de febrer a Sant Jaume d’Enveja, ja amb regates amb modalitat de 4 carrers (les 2 anteriors van ser descensos cronometrats), on el Rem Badalona es va imposar, per menys d’un segon, als nostres nois. En aquesta jornada també hi van participar les veteranes del nostre club. L’enllaç amb tots els resultats és el següent:

https://docs.gestionaweb.cat/1411/resultats-regata-sant-jaume-enveja-1758751.pdf

La jornada que s’havia de dur a terme el 13 de març amb la disputa de la 4a regata, aquest cop a Badalona, finalment es va suspendre a causa del temporal marítim que en aquestes dates va afectar la costa catalana. Aquest mateix dia, segon diumenge de Quaresma, va tenir lloc al paratge de Santa Cristina el tradicional Aplec dels Perdons, organitzat per l’Obreria de Santa Cristina. Enguany, però, a causa del mal temps que amenaçava en espatllar la jornada, no es va fer l’arrossada, tot i que es va mantenir la missa, en la qual el nostre club hi va participar amb l’habitual ofrena a la imatge de la Santa, i el relleu de les obreres.

El següent cap de setmana de competició va ser, un altre cop, a Sant Jaume d’Enveja, on es va dur a terme el 27 de març, amb tota normalitat, la 5a regata de la Lliga de llaüt mediterrani, tot i que el dia abans s’havia suspès, també per causes meteorològiques, la jornada de batel. L’absolut masculí de Santa Cristina va arribar a aquesta regata situat a la segona posició de la classificació general, a només un punt del Rem Badalona. Un error dels badalonins a l’eliminatòria els va impedir disputar la final A, i aquest fet va ser aprofitat amb molt encert per la nostra tripulació, que sí que la van lluitar (i guanyar!), la qual cosa els va fer obtenir quatre punts més que el seu gran rival. Les veteranes van continuar també amb la seva participació a la Lliga, amb els següents resultats:

https://docs.gestionaweb.cat/1411/resultats-sant-jaume-27-de-marc-1789091.pdf

Amb tres punts d’avantatge a la classificació general per davant del Rem Badalona es va arribar a la darrera jornada (6a regata), que és amb la que hem començat la crònica i en la qual els nostres absoluts, lluny de relaxar-se, van preferir no haver de fer càlculs matemàtics i ho van donar tot a l’aigua, imposant-se als badalonins en una regata de les que fan afició i demostrant així que estan a punt per a la propera cita: el Campionat de Catalunya que es durà a terme, també al Canal olímpic de Castelldefels, el proper 8 de maig.

En aquesta darrera jornada també hi va participar l’equip veterà femení i van tornar a competir, amb la col·laboració de tres vogadors del Club de Rem Llop de Mar de Sant Feliu de Guíxols (moltes gràcies!), els veterans masculins. Els resultats d’aquesta regata es poden consultar a:

https://docs.gestionaweb.cat/1411/resultats-regata-llaut-castelldefels-10-d-abril-1800558.pdf

Fins a la propera crònica, cuideu-vos molt i amunt els rems!

Empuriabrava (6/02/2022)
El veterà femení a Sant Jaume d’Enveja
El veterà masculí a Empuriabrava
L’absolut masculí, amb trainera a Orio
Castelldefels (10/04/20222)
Sant Jaume d’Enveja (27/02/2022)

No Replies to "Lliga Catalana de llaüt mediterrani"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.