XXVI Campionat de Catalunya de Llagut, Tarragona 31 de juliol i 1 d’agost de 2021


A partir de les 14 hores del dissabte 31 de juliol, els 17 clubs participants al XXVI Campionat de Catalunya de Llagut 2021 començaven a preparar-se a la sorra de la platja del Miracle, al costat del port esportiu de Tarragona. Tot i que les previsions meteorològiques per aquesta tarda no eren gens bones, les tripulacions descarregaven les embarcacions dels respectius remolcs tal i com estava previst i les col·locaven davant de la zona de carpes, a l’espai que cada club tenia reservat entre dues tanques.

Les onades trencaven amb força a la platja, la qual cosa començava a inquietar a les tripulacions que encetaven la competició (els infantils en primer lloc i seguidament, els veterans), ja que l’estat de la mar feia preveure dificultats per embarcar. Mentrestant, la organització acabava d’alinear les boies del camp de regates, un objectiu que no acabaven d’aconseguir i que preludiava un endarreriment de l’horari previst.

Amb més de dues hores de retràs, els infantils van aconseguir disputar la seva mànega, però en el torn dels veterans, mentre esperaven a l’aigua que es tornessin a situar correctament les boies que s’havien mogut, van aparèixer les primeres gotes de pluja i cada cop es percebien més propers els llamps que anunciaven la tempesta. Per aquest motiu, les embarcacions van tornar a la platja sense haver disputat cap eliminatòria i el Comitè de regates (constituït pel president dels àrbitres, un membre de la Federació Catalana de Rem, un membre de l’organització del RCN de Tarragona i un delegat que representa a tots els clubs que s’escull mitjançant un sorteig) va comunicar que es posposaven totes les proves per al dia següent. Aquesta decisió comportava que a les eliminatòries de l’endemà es classificarien els 4 millors temps de cada categoria, que passarien a competir directament a la Final A i que, per motius de temps, no es disputarien la resta de finals.

Amb aquest desencís, els participants es van retirar als respectius allotjaments amb l’esperança que el diumenge despertés amb una meteorologia més favorable i amb un camp de regates adequat per disputar un Campionat de Catalunya. La primera de les condicions es va complir i el sol eixia sobre les tranquil·les aigües que el dia abans havíem vist mogudes. Lamentablement, però, el camp de regates, que a primera hora del matí semblava força ben alineat (almenys de lluny), va resultar no estar-ho. Després d’haver-se disputat les mànegues de classificació dels veterans masculins, i a causa d’algun resultat sorprenent, un club va comunicar al Jurat de la competició que el veia irregular i va sol·licitar la seva immediata revisió.

Per resoldre aquesta controvèrsia, el Jurat va proposar que una representació dels clubs, juntament amb la Federació, verifiqués la distància entre els boies del camp, mentre que els organitzadors mantenien que era correcta. Un cop mesurat, van corroborar que entre la boia del carrer número 1 i la del carrer número 4 hi havia una diferència d’11 metres, la qual cosa responia a una important incidència en el muntatge del camp. Un cop confirmada aquesta irregularitat, els delegats es van reunir per avaluar les possibles solucions, però van advertir que la incorrecció en el muntatge del camp de regates no tenia una solució ràpida, ja que situar les boies de nou sense reforçar el pes i les cordes que les subjecten només ho esmenaria momentàniament.

Per aquest motiu, el Comitè de regates va proposar disputar una mànega cronometrada per a cada categoria, però aquest plantejament no va ser acceptat per la majoria de clubs (10 dels 17 clubs s’hi van oposar) pel fet que no es veia just disputar un Campionat de Catalunya amb una fórmula tan reduïda. Amb tot això es va arribar a les 11h. del matí amb la competició aturada i amb la pressió de diferents clubs, que amenaçaven amb marxar, i finalment es va decidir suspendre l’esdeveniment.

El Campionat de Catalunya és una cita molt especial, perquè les seves característiques el fan molt diferent a la resta de competicions. És un cap de setmana ple d’emocions i amb diversos al·licients: els sortejos a les eliminatòries, les repesques, la incertesa dels creuaments,… Els equips es preparen molt per a la darrera prova de la temporada i acabar-la així és, certament, una profunda decepció.

Finalment, doncs, els 4 equips del Club que ens vam desplaçar aquest cap de setmana a Tarragona vam carregar de nou el llagut al remolc i vam tornar cap a Lloret amb les maletes plenes de la il·lusió que ens vam endur, però amb la resignació de no haver pogut aconseguir cap títol més.

Sigui com sigui, amb aquesta prova, tot i que no es va acabar disputant, es dona per tancada la temporada 2020/21 de rem de banc fix. Ara, els equips gaudiran d’un merescut descans i a partir de mitjans de setembre començaran a preparar la propera temporada. Mentrestant, obrim la possibilitat de provar el rem a totes les persones de més de 18 anys que es vulguin incorporar als equips del club, tant al lúdic com als de competició. Qui hi estigui interessat, caldria que contactés amb l’adreça clubremsantacristina@gmail.com i reservar-se els dilluns, dimecres i divendres d’agost i fins el 15 de setembre, a les 20 hores.

Fins aleshores, cuideu-vos molt i amunt els rems!

Dissabte 31 de juliol, màndega de Veterans
Arribada dels Veterans M.
Recollint dissabte a mitja tarda

Diumenge a primera hora

No Replies to "XXVI Campionat de Catalunya de Llagut, Tarragona 31 de juliol i 1 d'agost de 2021"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.