Santa Cristina, Festa Major!

D’entre tots els actes de la Festa major, el més esperat pels vogadors de Lloret de Mar és, sense cap mena de dubte, el S’Amorra Amorra i enguany, probablement pel fet que l’edició de l’any passat es va haver de suspendre a causa del Covid19, es tractava d’una cita encara més anhelada.


Les 9 embarcacions participants es van preparar puntualment abans de les 8h del matí a la sorra de la platja, just al costat de les instal·lacions del Club Nàutic, i a poc a poc van anar salpant a mar per buscar la seva posició a les boies de sortida mentre arribava la Processó.


El moment àlgid de l’acte és veure els rems enlairats a la vista de la Mare de Déu de Gràcia de Sant Pere del Bosc, mentre sona la “Salve” en un respectuós silenci. Just després, però, els vogadors focalitzen tota la tensió en situar-se al seu lloc de sortida a l’espera de l’inici de la tradicional regata lloretenca. Comença així la competició per saber quina embarcació amorrarà primer la proa a la platja de Santa Cristina i en la qual, un any més, l’equip absolut masculí del nostre Club s’ha erigit com a flamant guanyador.


Apart de la lluitada victòria dels sèniors (que sumen ja 21 edicions guanyades per part del Club de Rem Santa Cristina), també volem destacar la meritòria 5a posició de l’embarcació que va competir amb la bandera del Nàutic de Lloret, però amb una tripulació conformada pels veterans del nostre Club (amb el reforç de 2 ex sèniors: moltíssimes gràcies, Sergi i Marc!). Per una altra banda, en l’edició femenina, les nostres veteranes van obtenir una fantàstica 3a posició, només superades pels equips sèniors de Pescadors i Hotelers. Enhorabona, noies!


El dia abans, però, s’havia dut a terme la tercera edició del S’Amorra jove, el projecte que es va endegar per apropar les tradicions als més joves. Aquesta regata es va consolidant any darrera any (amb l’excepció de 2020) i el nostre Club, conjuntament amb la resta d’entitats de rem de Lloret, participa activament en la seva organització. En aquesta edició, tot i tractar-se de grups bombolla i en la que, per tant, es va descartar la lliure participació com a les edicions anteriors, hi van prendre part 10 tripulacions (entre les quals, els nostres infantils i juvenils), i aquest fet és una molt bona notícia per al futur del rem de la nostra població.


No ens volem acomiadar sense destacar que entre els 5 equips del Club de Rem Santa Cristina que aquest any estan en actiu han participat en totes les variants del S’amorra amorra: els infantils i juvenils al S’amorra jove, els sèniors i els veterans en l’edició masculina, i les veteranes en l’edició femenina, la qual cosa representa una gran fita per a la nostra entitat.


Amb l’esperança que l’any que ve es puguin dur a terme els tradicionals actes de la Festa Major lloretenca amb tota normalitat, us desitgem que tingueu molta salut i esperem retrobar-vos en la propera crònica, que farà referència al Campionat de Catalunya de Llagut català, que es disputarà a Tarragona.

Fins llavors, amunt els rems!

No Replies to "Santa Cristina, Festa Major!"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.