4a regata, Final de Lliga a la Platja de Santa Cristina (Lloret de Mar)

La platja de Santa Cristina a les 8 del matí

La platja de Santa Cristina ha acollit, aquest diumenge pel matí, la darrera jornada de la Lliga catalana de llagut 2021. Després de la renúncia per part de Mataró i El Masnou, i davant del risc que es suspengués definitivament, el nostre Club es va comprometre a dur-la a terme i, en un temps rècord, s’ha vist capaç d’organitzar-la. L’encàrrec no era fàcil, ja que aquest mateix diumenge estava programada la 35a travessia de natació Yasuji Fusano i aquesta coincidència comportava que els serveis d’emergència locals ja estaven reservats. Tot i així, però, i gràcies a la forta implicació de l’Obreria de l’ermita de Santa Cristina, el Consell Esportiu de la Selva, l’Ajuntament de Lloret de Mar i tots els membres del Club, s’ha pogut acabar disputant una fantàstica jornada de rem en el nostre paratge preferit. Els equips que ens han visitat han reconegut l’esforç perquè tot funcionés com una veritable maquinària de precisió i ens han felicitat per la impecable organització, la qual cosa ens omple d’orgull.

Ha estat un típic dia del mes de juliol: molt assolellat i amb una mar en perfectes condicions per a la pràctica del rem. Això feia preveure una gran afluència a la platja i, per aquest motiu, s’han senyalitzat dues grans zones a la sorra amb la finalitat de reservar-les per a les carpes i les embarcacions de les quasi 50 tripulacions que hi han participat, ajudant així a controlar l’aforament a la cala.

Uns minuts després de les 8h (una hora abans del que és habitual), els veterans han encetat la jornada. El seu registre els ha situat a la 11a posició d’entre els 13 participants a la mànega cronometrada, la qual cosa els ha classificat, una setmana més, per a la Final C, juntament amb C.N. Tarragona, Panteres Grogues i Xino-Xano Deltebre. A la regata final han realitzat una molt bona cursa i han creuat la boia d’arribada just després que el primer classificat (Tarragona), tot i que el hàndicap superior dels rivals ha fet augmentar aquesta diferència. La classificació final ha estat, doncs, la 10a posició. En aquesta categoria cal destacar que l’equip ha tingut diverses baixes, però que la Cristina i la Ely els han substituït molt encertadament. Moltes gràcies per la vostra ajuda!

En el torn de les veteranes, les nostres noies, confirmant la consolidació de l’equip, han assolit la seva millor classificació en aquesta Lliga: el 6è millor registre (d’11 participants) i aquest temps les ha catapultat a la Final B. En la regata definitiva han assolit la tercera posició, lluny de les dues primeres embarcacions, que han estat, per aquest ordre, Arenys i Xon’s Empuriabrava, però han creuat la boia d’arribada per davant de Natació Badalona. La seva classificació final ha estat, doncs, una fantàstica 7a posició.

Els juvenils han continuat amb la seva lluita particular amb Vent d’Estrop i aquest cop la balança s’ha decantat del costat de l’equip cambrilenc, tant a la mànega cronometrada com a la final i han obtingut, així, la segona posició en aquesta prova i el subcampionat de la Lliga.

En la categoria infantil, en la qual per aquesta regata només competien 2 equips, les nostres nenes i nens han disputat directament una mànega final amb Vent d’Estrop Cambrils. Alguns infants de l’embarcació ja havien debutat a Badalona, però alguns altres s’estrenaven avui amb la presència de les seves famílies, que seguien atentament la seva evolució des de la platja.I ha arribat l’hora de l’absolut masculí, en la qual els nostres nois tenien totes les probabilitats per obtenir el títol i, encara més, pel fet que finalment la darrera regata s’ha disputat a casa. En la mànega classificatòria han assolit el segon millor temps, aturant el crono a menys d’un segon dels seus grans rivals, Vent d’Estrop. A la mànega final, però, han superat clarament al seu adversari, creuant la boia d’arribada quasi 10 segons abans que ells, imposant-se així en la darrera jornada i proclamant-se justos guanyadors de la Lliga catalana de llagut 2021. En aquesta categoria cal destacar dues coses: la primera, que els nostres sèniors han guanyat clarament les quatre regates de la competició, la qual cosa els ha fet sumar la totalitat dels 80 punts en disputa, i la segona, que aquest cop l’equip ha comptat amb la participació d’un altre juvenil del Club, en Miguel Ángel, que ha debutat amb molt d’encert. Per tot això: Enhorabona, campions!

Amb aquesta jornada es dona per finalitzada la Lliga catalana i ara els equips es preparen per disputar la darrera competició de la temporada, el Campionat de Catalunya, que es durà a terme al Port de Tarragona el cap de setmana del 31 de juliol i 1 d’agost. Abans, però, el dissabte 24 de juliol, diada de Santa Cristina, es durà a terme el S’amorra amorra, tot i que enguany serà una regata ben diferent pel fet d’estar condicionada per les restrictives mesures sanitàries vigents.

Lloretencs, us desitgem que passeu una molt bona festa major 2021!

No Replies to "4a regata, Final de Lliga a la Platja de Santa Cristina (Lloret de Mar)"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.