1a regata de Llagut, Cambrils

La 1a regata de la Lliga de llagut català 2021 s’ha dut a terme, aquest calorós diumenge de juny, a la platja del Regueral de Cambrils i ha permès retrobar-nos amb molts equips de rem que, a causa de la pandèmia, feia més d’un any que no coincidíem. Entre les 44 tripulacions (de 17 clubs diferents) que s’hi han desplaçat, s’hi ha de comptar les 4 del Rem Santa Cristina: juvenil, absolut masculí i els 2 veterans (femení i masculí).

En una mar ideal per a la pràctica del rem, els veterans masculins han iniciat la competició amb un temps molt dolent a la cronometrada i que els ha relegat, directament, a la final C. En la mànega final han guanyat còmodament al seu rival, els Panteres Grogues, però tot i així el temps que han registrat els ha de fer veure que cal un replantejament, ja que els resultats no corresponen al nivell que s’ha intentat aplicar als darrers entrenaments. Han assolit, per tant, la 9a posició (de 10 participants) a la classificació.

Les veteranes, en el seu torn, han aconseguit el 8è millor temps (d’11 participants) i amb aquest registre han pogut disputar la final B. En la mànega final estaven disposades a demostrar el seu veritable nivell, però no ha pogut ser perquè ha estat una regata molt accidentada: primer, una repetició de la sortida quan pràcticament havien recorregut el primer llarg i després un ensurt important, pel  fet d’haver impactat amb els rems de les vogadores d’Arenys en el gir. Amb tot això, han creuat la boia d’arribada en darrera posició i han assolit el 8è lloc en la classificació.

Quant als juvenils (mixtes), en una categoria en la qual hi ha molt poca participació (només 3 equips), la nostra tripulació s’ha situat, tant a la cronometrada com a la final, per darrera de V.E. Cambrils i Rem Badalona, per aquest ordre, assolint així la 3a posició a la classificació.

Els darrers a competir, els absoluts masculins, han aconseguit el 2n millor temps de les 10 embarcacions a la mànega cronometrada, a poc més d’un segon de V.E. Cambrils. A la final, però, han canviat els papers: els vogadors referents del club han realitzat una fantàstica regata i han creuat la boia d’arribada 4 segons abans que els seus rivals a la cronometrada i han aconseguit així la primera victòria de la lliga de llagut d’enguany. Cal remarcar que l’equip ha comptat amb la participació d’un juvenil del club que ha substituït, amb molt d’encert, l’absència per motius laborals d’altres vogadors sèniors. Enhorabona pel debut, Arnau!

La valoració global d’aquests resultats tan dispars és molt positiva, ja que hem de tenir en compte que totes les tripulacions han patit baixes per diferents motius i ha estat força difícil conformar els equips per poder competir en aquestes primeres regates.

No volem acabar la crònica sense destacar, per una banda, la impecable organització de la jornada per part del Club Rem Cambrils (juntament amb la FCR) i per l’altra, que després de molt de temps, la Lliga torna a comptar amb la presència de 3 clubs de Lloret de Mar (Pescadors, Hotelers i Santa Cristina).

La competició continuarà el proper diumenge, 20 de juny, al Port de Badalona, amb la disputa de la 2a regata de la Lliga. Fins llavors, cuideu-vos molt i amunt el rems!

No Replies to "1a regata de Llagut, Cambrils"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.