Campionat d’Espanya 2021

El passat cap de setmana l’equip absolut masculí, com a flamant campió de Catalunya de llaüt a Banyoles, i un reduït grup d’incondicionals seguidors es van desplaçar a la localitat alacantina de Dénia, capital de la comarca de la Marina Alta, per disputar les regates corresponents al Campionat d’Espanya 2021.

Vam començar el divendres amb l’anunci del comitè organitzador en el qual comunicava que, a causa de la mala situació meteorològica que es preveia, es canviava el sistema de classificació amb l’objectiu de reduir les regates de dissabte. La modificació consistia en eliminar les repesques, i això significava que passarien a semifinals la primera embarcació de cadascuna de les 5 eliminatòries i els 3 millors temps.

Per entrar a la zona portuària d’aquesta localitat calia haver presentat prèviament un test d’antígens amb resultat negatiu (gràcies, Carla!), fet que donava dret a una polsera rosa que permetia accedir a les instal·lacions on es duia a terme la competició. El divendres a la tarda va ser el dia en el qual les 104 tripulacions participants i els seus acompanyants havien d’acreditar-se per assegurar un entorn segur per a tothom.

El dissabte al matí, en un dia força assolellat però bastant ventós, es van disputar les primeres eliminatòries i els nostres vogadors, en la seva mànega, ens van deixar bocabadats amb una molt bona regata, assolint un primer lloc (amb un temps de 06:12,65) que els classificava directament per a les semifinals que es disputarien a l’endemà. El primer repte es va complir àmpliament i, per no haver d’esperar si estaven entre els millors temps, van optar per la via ràpida i es van assegurar la seva plaça a la jornada de l’endemà.

El diumenge va canviar tot radicalment: el dia es va aixecar molt tapat i de seguida va començar a ploure. La situació va anar empitjorant i es va convertir en una gota freda (dana) però, tot i aquesta dificultat, les primeres regates es van anar disputant. En la semifinal 1 de l’absolut masculí havien competit RCM Málaga, Universitat d’Alacant, RC Regatas Alicante i El Campello en la qual, exceptuant aquest darrer participant, es van assolir uns temps estratosfèrics (06:05,44, 06:07,11 i 06:07,75, respectivament) i aquest fet ja deixava entreveure que la classificació seria molt difícil. El llistó estava molt alt.

El nostre equip va participar en la semifinal 2, juntament amb RCN Dénia, RCN Valencia i CN Santa Pola, en una mànega força més lenta que l’anterior. El primer en creuar la boia d’arribada, el RCN Valencia amb un registre de 06:09,01, es va classificar directament per a la final A, però la resta d’embarcacions no van assolir el temps necessari: RCN Dénia (06:12,27), Santa Cristina (06:13,11) i CN Santa Pola (06:21,78).

La decepció es va fer palesa en els rostres dels nostres vogadors: s’havia escapat la final A. Havien treballat molt dur per arribar aquí. Amb el seu nivell d’entrenaments han reduït gairebé en vint segons els temps que van registrar l’any passat a Los Nietos, però sembla que no és suficient. El nivell és altíssim: a Dénia hi ha els millors. Els nostres nois, al notar que se’ls escapava la seva oportunitat, inicialment es van enfonsar, però la lectura ha de ser necessàriament positiva: el Club Rem Santa Cristina està entre les vuit millors tripulacions del Mediterrani i a poc a poc es va fent un lloc entre l’elit del llaüt. Els altres equips ja saben que la victòria de 2016 no va ser una casualitat: segueixen la nostra evolució, ens miren de reüll i rebem les seves felicitacions pel gran paper que hem fet al Campionat.

Però encara mancava una darrera sorpresa: la situació meteorològica continuava empitjorant i els organitzadors comunicaven, només una hora abans de la regata, que es suspenia la final B. Amb la resignació que aquesta decisió comportava vam recollir els estris i, sota la intensa pluja, iniciàvem el viatge de tornada a Lloret de Mar. Una aturada a mig camí en una àrea de servei serveix per analitzar, ara ja amb més capacitat de reflexió, un cap de setmana intens que ha servit per mesurar-se amb els millors. I aquí neix el ferm compromís de tornar-hi: aquest equip, que ha mostrat amb orgull l’ADN de Santa Cristina a les aigües del port de Dénia, ho tornarà a intentar.

Amb aquesta competició finalitza la temporada de llaüt mediterrani i ara cal esperar al 13 de juny, quan començarà a Cambrils la Lliga catalana de llagut. Fins aleshores, cuideu-vos molt i amunt el rems!

I des d’aquí aprofitem per agrair-vos el recolzament a tots: equip tècnic i de suport que ens heu acompanyat així com a les entitats que ens ajuden a seguir endavant: Obreria de Santa Cristina, GBI serveis, Ajuntament de Lloret de Mar, Diputació de Girona, Consell Esportiu de La Selva.

Som-hi Obreria!

No Replies to "Campionat d'Espanya 2021"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.