Campionat de Catalunya de llaüt 2021

Quatre tripulacions del nostre club: els dos veterans (femení i masculí), el juvenil masculí (mixt) i l’absolut masculí, s’han desplaçat a l’estany de Banyoles on, en una jornada pràcticament d’estiu metereològicament parlant i en el primer dia després de l’aixecament de l’estat d’alarma, s’ha dut a terme el Campionat de Catalunya de llaüt mediterrani 2021.

Tot i que encara estan vigents les mesures anti Covid19 (mascareta, desinfecció, declaració de responsabilitat, canvis en les reunions de delegats i publicació de resultats,…), la competició s’ha desenvolupat amb força normalitat i ja podem dir que cada cop s’assembla més a les jornades de rem que tots enyorem.

Els veterans han encetat la seva participació, puntualment a les 9h del matí, amb un gran ensurt, ja que han trencat un rem a la primer palada de la sortida de la eliminatòria i aquest fet, òbviament, ha significat un contratemps que ja no han pogut recuperar. A la final B han tingut bones sensacions i han entrat a menys d’un segon de Xon’s Empuriabrava, deixant clarament enrere al RCN Tarragona. La seva classificació final al campionat, doncs, ha estat el sisè lloc (de 7 participants).

A continuació, les veteranes femenines s’han situat a la tercera posició de la seva mànega, però han registrat un molt bon temps que les ha catapultat a la final A, deixant per darrera (i, per tant a la final B, als 2 equips de Badalona, a Vent d’Estrop i al RCM Barcelona). En la regata definitiva, tot i realitzar una bona mànega, s’han situat després de Xon’s Empuriabrava, RCN Tarragona i CR Cambrils que, per aquest ordre, han ocupat el podi final del campionat. Les nostres vetes s’han classificat, doncs, com a quarta millor tripulació de Catalunya.

En el torn del juvenil mixt, que competeixen en la categoria masculina, les nostres vogadores i vogadors més joves han obtingut una meritòria medalla de plata al creuar la boia d’arribada per darrera del CR Badalona, però molt per davant de Vent d’Estrop. És un resultat que fa justícia a la molt bona feina que s’ha dut a terme a l’Escola de rem i que és l’orgull del Club.

A l’hora de l’eliminatòria dels absoluts masculins, el nostre equip estrella s’ha situat còmodament en la primera posició i ha obtingut el millor registre dels 8 participants (06:24,08). A l’esperada final, el Club Rem Santa Cristina ha aconseguit la medalla d’or i, ara sí, amb un temps que podem considerar molt bo: 06:13,16, un registre que permet somniar amb una participació amb garanties al Campionat d’Espanya, els propers 22 i 23 de maig. No volem tancar la informació d’aquesta categoria sense felicitar a l’altre club de Lloret, el Club Rem Hotelers, per la seva tercera posició, després de poc més de set mesos entrenant.

Cal destacar que la darrera victòria al Campionat de Catalunya del nostre Club en aquesta modalitat fou l’any 2016 , també a Banyoles, amb la qual es va tancar un cicle farcit de triomfs. D’això ja fa cinc anys, dos dels quals sense competir, però ara, aquest equip, amb els reforços consolidats i ben integrats, es veu capaç de reeditar una de les etapes amb més èxits per al nostre Club.

Amb aquesta jornada es dona per finalitzada la competició d’hivern de rem i ara caldrà esperar al 13 de juny, quan començarà la Lliga catalana de llagut. Nosaltres, mentrestant, ens desplaçarem a Dénia (Alacant) per animar l’equip sènior de Santa Cristina, on podran mesurar-se amb les millors tripulacions del Mediterrani.

Amunt els rems!

No Replies to "Campionat de Catalunya de llaüt 2021"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.