Regata de batel, Badalona, 13 de març

El dia que ha fet justament un any que el govern espanyol va declarar l’estat d’alarma a causa de la Covid-19, i aprofitant el primer cap de setmana en el qual es permetia l’activitat esportiva federada, s’ha reprès la competició de rem de banc fixe a Catalunya amb la regata de batel Memorial Marc Iborra a Badalona el dissabte 13 de març.

Per comprendre la importància d’aquesta cita, cal explicar que la Federació Catalana de Rem estava treballant en quatre possibles dates per reprendre la competició i volia assegurar almenys l’organització dels dos Campionats de Catalunya (Batel i Llagut), pel fet que obren les portes a la participació dels clubs catalans  a les competicions estatals.

El Rem Badalona va proposar aquest dia perquè coincidia amb el Memorial que cada any organitzen tot i que, d’entrada, el confinament comarcal impedia que s’hi poguessin desplaçar altres equips, però just el dilluns abans (8 de març) el Procicat va anunciar el relaxament de les mesures sanitàries per a la pràctica de l’esport federat als majors de 16 anys. Amb aquestes darreres notícies, i de forma pràcticament improvisada, el Club Rem Santa Cristina va decidir participar-hi amb dos equips sènior masculí i un equip sènior femení, ja que la resta de tripulacions van preferir esperar a la propera cita a finals de mes al Canal Olímpic de Castelldefels.

Tot i aquesta precipitada convocatòria, 18 equips de 10 clubs diferents es van desplaçar aquest dissabte a la bocana del moll de Badalona amb moltes ganes de tornar a competir en una jornada que es va dur a terme a partir de les 14h de la tarda i brillantment organitzada, com sempre, pels nostres companys de Rem Badalona. Entre els clubs participants volem destacar l’estrena del Club Rem Hotelers de Lloret de Mar i ens congratulem pel fet de tornar-los a veure, després de molts anys, a la primera línia de la competició, la qual cosa ens proporcionarà una rivalitat que, de ben segur, aportarà molt de valor a ambdós clubs.

En la crònica purament esportiva, cal remarcar que en el desenvolupament de les mànegues de les veteranes i els veterans es van produir dos grans ensurts, pel fet que dues embarcacions es van enfonsar, la qual cosa va obligar a canviar el camp de regates per un altre en forma de “L” i una mica més curt. Tot això per evitar que els bots no sortissin de l’interior del moll i evitar així el mal estat de la mar, en prevenció de més possibles incidències.

Els resultats assolits per les tripulacions del nostre club van ser excel·lents i els vogadors absoluts “A” van assolir el millor registre, més de 6 segons per davant de C.N. Flix, la qual cosa els va fer mereixedors de la victòria i la bandera del Memorial. L’embarcació “B” va registrar el 5è millor temps (de 8 participants). Les vogadores absolutes femenines de Santa Cristina van aturar el crono darrera dels dos bots del Rem Badalona i van situar-se a la 3a posició de la classificació (de 4 participants).

Més enllà d’aquests grans resultats dels nostres equips, volem finalitzar aquesta crònica valorant la il·lusió amb la que hem tornat a competir després de tant de temps i destacar sobretot l’esforç de la Federació i el club organitzador, per facilitar un ampli protocol als equips perquè, juntament amb l’estricte compliment de les mesures sanitàries per part de tots els participants, demostrem que la competició de rem es pot continuar duent a terme, tot i la situació epidemiològica actual de Catalunya.

Les properes cites previstes i confirmades són els Campionats de Catalunya: el 28 de març el de batel al Canal Olímpic de Castelldefels, i el 9 de maig el de llagut a l’Estany de Banyoles. Per altra banda, enmig d’aquestes jornades hi ha la possibilitat que es dugui a terme una regata de llaüt mediterrani a Badalona el 25 d’abril.

 Fins aleshores, cuideu-vos molt i amunt el rems!

No Replies to "Regata de batel, Badalona, 13 de març"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.