I regata de la Lliga de llaüt mediterrani, Empuriabrava, 4 de febrer

Diumenge passat, 4 de febrer, es va dur a terme la primera de les cinc regates que conformaran la Lliga de llaüt mediterrani d’enguany. A diferència de la resta, que es disputaran amb l’habitual modalitat de 4 carrers, aquesta consisteix en un descens cronometrat d’uns 2.250 metres pel canal principal de la marina d’Empuriabrava (des del llac de Sant Maurici fins a passar per davant de la Verge del Carme) i que arribava, amb aquesta, a la setena edició. El Club de Rem Santa Cristina hi va participar amb el sènior femení, dos equips de veteranes i el veterà masculí.

La prova es va encetar puntualment a dos quarts de deu del matí, quan els bots de les veteranes es van situar a la línia de sortida del llac i cada equip iniciava, des d’aquest indret, la seva contrarellotge. En la categoria més competida, amb quinze participants, tot i que dos competien amb llagut i, per tant, restaven al marge de la classificació oficial, les nostres representants es van imposar a la resta de tripulacions en la classificació que es va publicar el mateix dia de la competició. Ara bé, dos dies més tard, la Federació Catalana de Rem va reconèixer un error en la presa de temps i, després de la revisió del cronometratge d’aquesta mànega, es van esmenar els resultats de manera que les tres primeres posicions de la classificació final passaven a ser les següents: Xon’s Empuriabrava (10:39,10), Santa Cristina (10;54,80) i Rem Mataró (10:56,80).

Independentment d’aquesta incidència aliena a l’equip, les nostres vetes confirmen la seva línia ascendent i, amb la victòria aconseguida al descens de Flix i amb aquesta segona posició, demostren que estan a punt per lluitar per la Lliga de llaüt. Per una altra banda, la tripulació B que el nostre Club va presentar en aquesta categoria (amb el reforç de dues vogadores de Rem Premià, gràcies!) també va aconseguir un meritori resultat, situant-se en l’onzè lloc amb un temps de 11:21,20.

En el torn dels veterans masculins, amb deu tripulacions participants, el nostre equip es va haver de conformar amb el darrer lloc, amb un temps de 11:03,50. Els tres primers classificats en aquesta categoria van ser, per aquest ordre, Rem Badalona (09:58,60), Vent d’Estrop Cambrils (10:16,60) i Rem Mataró (10:24,90).

Seguidament, les vogadores del sènior femení van entrar en acció en el descens de la seva categoria i van assolir el segon millor temps (11:00,90) d’entre els set equips participants, en una categoria en la qual es va imposar el Rem Mataró (10:52,80) i el Vent d’Estrop Cambrils va finalitzar la contrarellotge en el tercer lloc (11:06,00).

La propera prova del calendari serà el cap de setmana del 24 i 25 de febrer, amb una doble jornada en la qual es disputarà la II regata de la Lliga Catalana de batel, el dissabte a Castelldefels, i la II regata de llaüt mediterrani, el diumenge a la platja de Canyelles, aquest cop ja amb la modalitat de 4 carrers.

Abans, però, una representació de les veteranes i veterans del nostre Club es desplaçarà a Orio per participar, el dissabte 10 de febrer, al XXXè descens de traineres del riu Oria en la categoria de “beteranoak mixto” timonejats per l’Arnau. No cal dir que ser partícips d’aquesta experiència única que es viu cada any en aquest poble guipuscoà, dedicat amb cos i ànima al rem, ens fa una especial il·lusió, i us ho explicarem en la propera crònica.

Fins llavors, força Obreria i amunt els rems!

No Replies to "I regata de la Lliga de llaüt mediterrani, Empuriabrava, 4 de febrer"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.