V regata de la Lliga de llagut català, Deltebre, 17 de desembre

Amb la disputa a Deltebre, aquest diumenge 17 de desembre, de la cinquena (V), i darrera, regata de la XXI Lliga Catalana de Llagut 2023, s’ha posat fi a la primera competició del nou calendari d’aquesta temporada, que ha agrupat les regates de llagut català el darrer trimestre de l’any. L’estructura d’aquest nou model ha constat de cinc regates en total, tres de llarga distància i dues més amb el format habitual.

El Club de Rem Santa Cristina  s’ha desplaçat a aquesta localitat tarragonina que se situa al bell mig del Delta de l’Ebre amb quatre tripulacions: cadet, sènior femení, veterà femení i veterà masculí.

La jornada ha començat puntualment, en un ambient gèlid, a dos quarts de deu del matí, quan s’ha iniciat la mànega cronometrada de les veteranes femenines, en la qual les nostres representants han registrat el cinquè millor temps (5:24,30) i s’han quedat a només un segon de classificar-se, com la jornada passada, per a la final A. Han disputat, per tant, la final B i han creuat la boia d’arribada al cap de 6 minuts i 2 segons, per darrera de Rem Arenys (5:57,00), però per davant de Xino Xano Deltebre (6:11,80) i  Llop de Mar (6:13,20). En la classificació final de la Lliga han aconseguit les tres primeres posicions, per aquest ordre, Rem Mataró (88 punts), Rem Arenys (87 punts) i Rem Premià (84 punts) i les nostres vetes, amb 59 punts, han acabat aquesta competició en la novena posició (de 19 participants), havent disputat quatre de les cinc regates, atès que no van participar a la primera d’Amposta.

A continuació va competir el cadet mixt, que si volia participar a la final havia d’aconseguir un dels millor quatre temps d’entre els cinc participants, i així ho va fer. L’assoliment d’aquest objectiu els va permetre disputar la mànega definitiva, en la qual van creuar la boia d’arribada en el darrer lloc (3:19,50), per darrera de Rem Badalona (2:57,70), Vogadors de Cambrils (3:01,10) i Rem Cambrils (3:04,90). En la classificació final de la Lliga s’han situat en les tres primeres posicions, per aquest ordre, Vogadors de Cambrils (79 punts), Rem Pescadors (65 punts) i Rem Badalona 2 (57 punts) i els membres de la nostra escola, amb 52 punts, han acabat aquesta competició en la cinquena posició (de 8 participants), havent disputat tres de les cinc regates, atès que no van participar ni a la d’Amposta ni a la de Cambrils.

En el torn dels veterans masculins, la nostra tripulació no va aconseguir el seu objectiu i no es va poder classificar per a cap de les tres finals que es disputarien a continuació, perquè dos dels catorze equips quedaven exclosos i van ser Santa Cristina i Llop de Mar 2 les tripulacions afectades. En aquesta categoria van ocupar el podi de la Lliga, per aquest ordre, Rem Badalona (99 punts), Rem Arenys (93 punts) i Vogadors de Cambrils (91 punts) ) i els nostres representants, amb 35 punts, han acabat aquesta competició en la dotzena posició (de 20 participants), havent disputat quatre de les cinc regates, totes excepte la d’Amposta.

El sènior femení va confirmar la seva línia ascendent i, després de classificar-se en la primera posició en els 1.500 metres de la mànega cronometrada amb un temps de 8:08,80, també es van imposar als seus tres rivals en la final amb un registre de 9:04,70, per davant de Rem Cambrils (9:06,40), Vogadors de Cambrils (9:17,70) i Nàutic Flix (9:40,10) i van assolir, d’aquesta manera, la quarta posició final de la Lliga, amb 58 punts, en una competició en la qual només han disputat tres de les cinc regates, i que han liderat Vogadors de Cambrils (96 punts), Rem Cambrils (88 punts) i Rem premià (68 punts).

Amb la cerimònia d’entrega de premis, en la qual l’equip sènior femení de Santa Cristina ha pujat al més alt del podi, ha finalitzat aquesta jornada i, amb aquesta, la Lliga catalana de llagut d’hivern.

Ara la competició s’atura, però no així els entrenaments. Les tripulacions alternaran les festes de Nadal amb la preparació per a les noves competicions que arribaran ja l’any vinent: el descens del meandre de Flix el 27 de gener i just a l’endemà, a la mateixa localitat, la primera regata, de quatre, de la Lliga catalana de batel. Així mateix, el 4 de febrer s’iniciarà, a Empuriabrava, la Lliga de llaüt mediterrani, que constarà de cinc regates.

Finalment, tots els equips del Club de Rem Santa Cristina us desitgem molt bones festes de Nadal i un 2024 ple d’oportunitats, en companyia dels que més estimeu.

Així doncs, fins l’any que ve, força Obreria i amunt els rems!

No Replies to "V regata de la Lliga de llagut català, Deltebre, 17 de desembre"

Got something to say?

Some html is OK

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.