2a regata de batel i llaüt, Deltebre, 25 i 26 de febrer

Aquest cap de setmana, 25 i 26 de febrer, el Club de Rem Santa Cristina ha desplaçat 8 equips a la localitat de Deltebre, on es va dur a terme una doble jornada de competició de rem. Dissabte es va disputar la 2a regata de la lliga de batel, en la qual el club hi va participar amb totes les categories femenines (infantil, cadet, sènior i veterà) i diumenge la 2a regata de la lliga de llaüt, en la qual hi va participar amb les categories cadet i veterà, ambdós femenins, i veterà i sènior, ambdós masculins.

El dissabte, a les 10h del matí, les infantils (únic equip femení de la categoria) van encetar la jornada i van disputar la mànega de 1.000 metres de la seva regata juntament amb 3 equips masculins, assolint un temps de 6:26,8, el mateix que el 2n classificat, el Vent d’Estrop de Cambrils. A continuació, les cadets van vogar els 1.500 metres corresponents a la seva categoria i van finalitzar la regata en 5a posició (de 6 participants) amb un temps de 09:48,3.

En el torn de les veteranes, les nostres representants van finalitzar la seva regata de 1.000 metres en una fantàstica 3a posició (de 6 participants) amb un temps de 05:29,5, a menys d’un segon de Rem Badalona (05:28,7), en una mànega que va dominar l’equip local Xino Xano, amb un registre de 05:13,8. I, per acabar la jornada, les sèniors de Santa Cristina van participar en una regata de 2.000 metres en la qual el Rem Badalona (10:40,4) va aconseguir la primera posició i les absolutes del nostre club van tancar la classificació (hi van participar 7 equips), amb un temps de 11:44,0.

El diumenge es va dur a terme la 2a regata de la lliga de llaüt mediterrani i va ser un dia en el qual el vent va bufar força més fort que la jornada anterior, la qual cosa va provocar fortes corrents al riu i, per tant, es va afegir certa dificultat per alinear els bots a la boia de sortida. En la primera prova, la de categoria cadet, les nenes de l’escola van debutar en aquesta modalitat i van lluitar de valent contra Rem Badalona, un equip amb molta més experiència i que es va acabar imposant.

En l’eliminatòria del veterà femení, pel fet d’haver aconseguit el 8è millor temps, la nostra tripulació es va classificar per a la final B, en la qual van aconseguir una molt meritòria 2a plaça, classificant-se així en el 6è lloc de la general. En el torn dels veterans masculins, amb el reforç d’una veterana (gràcies, Lourdes!) que va cobrir una baixa d’última hora, el nostre bot va registrar el pitjor temps dels 10 participants, classificant-se, d’aquesta manera, per a la final C, juntament amb C.N. Flix, a qui no van poder superar en la mànega definitiva.

En la categoria absolut masculí, els nostres sèniors van aconseguir el millor temps (06:39,0) d’entre els 8 participants a les eliminatòries i van disputar, per tant, la final A, juntament amb Rem Badalona, que es va acabar imposant per només una dècima (06:49,8) al Santa Cristina (06:49,9). El 3r i 4t llocs van ser per Vent d’Estrop de Cambrils (07:03,4) i Rem Mataró (07:08,0), respectivament.

Amb aquests resultats vam tornar ràpidament cap a Lloret de Mar, on volíem assistir a la 47a edició de la Festa de l’Esport que es va celebrar al Pavelló Municipal d’Esports i que enguany va aglutinar dues edicions, 2022 i 2023, pel fet que l’any passat el context postpandèmic encara no permetia actes multitudinaris com aquest. Els guardons que havíem de recollir en aquest esdeveniment van ser per a l’equip sènior masculí (2021 i 2022) i per als entrenadors dels equips del club (2021): Marina Planas, Encarna Illescas, José Ramón Garcia (Joserra) i Josep Guich. La sorpresa de la nit, però, va arribar amb l’anunci del premi a la Forjadora de l’Esport 2023 per a l’Anna Rosa Bou, la presidenta del Club de Rem Santa Cristina durant els darrers 8 anys. Després de dues dècades formant part del nostre club, aquest és el reconeixement a la seva dedicació al rem, que és total, i sobretot a la difusió d’aquesta disciplina esportiva, organitzant campionats escolars i regates enfocades a transmetre aquesta tradició als joves del municipi. Un premi, doncs, que l’Anna Rosa s’ha guanyat a pols i que ens omple d’orgull i satisfacció.

No podem acabar la crònica sense destacar també la participació, dissabte a la tarda, de 2 vogadors del club en l’espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana VOGAR, un muntatge de dansa aèria creat per retre homenatge a les dones marineres de Lloret de Mar, que lluitaven per tirar endavant les seves llars mentre els seus marits s’endinsaven dins el mar.

Després d’aquest intens cap de setmana, tant esportiu com emocionalment, ara toca concentrar-se per encarar amb garanties la propera jornada, que es durà a terme el dissabte 11 de març, a Badalona, amb la 3a regata de la Lliga catalana de batel i el diumenge, 12 de març, al Canal Olímpic de Castelldefels, amb la 3a regata de llaüt mediterrani.

Fins llavors, força Obreria i amunt els rems!

Les infantils amb batel
L’equip cadet femení de batel
El batel de l’absolut femení
Les veteranes també van competir amb batel
El cadet femení, que es va estrenar amb el llaüt mediterrani
El veterà femení en una ciavoga de la regata de llaüt (Foto: @photoclubrem)
Els absoluts masculins amb el nou llaüt (Foto: @photoclubrem)
L’equip veterà masculí
Les cadets van recollir la medalla guanyada a Flix

No Replies to "2a regata de batel i llaüt, Deltebre, 25 i 26 de febrer"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.