1a regata de batel i descens del meandre de Flix, 28 i 29 de gener

El passat cap de setmana, 28 i 29 de gener, es va encetar a Flix el calendari de la competició de rem de banc fix d’aquesta temporada. El dissabte es va disputar la 1a regata de la Lliga catalana de batel i, a continuació, es va dur a terme el descens del meandre de l’Ebre al seu pas per aquesta localitat, dividit en dues jornades, una el dissabte per la tarda i una altra diumenge al matí.

El Club de Rem Santa Cristina va participar en ambdues proves, amb 4 equips (veterà, sènior i cadet, tots ells femenins) a la jornada de batel i 2 més que van competir al descens (veterà femení i sènior masculí).

Pel que fa a la jornada de batel de dissabte al matí, la tripulació del veterà femení va assolir el 3r millor temps (de 5 participants) de la seva categoria (05:40.4), darrera del Xino Xano Deltebre A, que va guanyar la regata amb un temps de 05:30.2, i de Rem Badalona. L’equip sènior femení es va situar en la 5a posició (de 6 participants) amb un temps de 12:09.6, en una regata en la qual Rem Mataró va dominar amb un registre de 11:05.8. Quant als dos cadets femenins del nostre club, en una categoria on participaven 7 equips, la tripulació 2 va assolir la 3a posició (09:42.3) i la tripulació 1, amb un temps de 15:05.3, es va situar en el 7è lloc, en una prova que va liderar Vent d’Estrop de Cambrils 2 (09:03.7).   

El dissabte a la tarda es va dur a  terme, com ja hem dit abans, el descens del meandre de Flix amb llaüt mediterrani. Aquesta prova es va disputar, enguany, fora del calendari oficial i, per aquest motiu, hi van poder participar diversos equips de la Liga SUMA de rem de la Comunitat Valenciana, que van ser convidats pel club organitzador.

En aquesta edició del descens cal destacar que la CHE (Confederación Hidrográfica del Ebro) va denegar a la organització el cabal òptim per poder realitzar el recorregut del meandre al complet a causa de la falta de reserves d’aigua dels pantans. Tot i haver bones previsions en aquella data, la Confederación prohibia augmentar el cabal fins a la primera setmana de febrer i, per aquest motiu, es va haver de variar el recorregut de la prova, conservant les distàncies (3.000 mts per als veterans i 4.000 mts per als absoluts) però afegint un gir, més o menys a l’alçada de les instal·lacions del club local.

A la categoria veterà femení hi van participar 3 tripulacions, i les nostres vetes van assolir la segona posició amb un temps de 15:42.6, per davant de Rem Badalona (16:16.4), però per darrera de RCN Denia / RCN Valencia, que van guanyar la regata amb un registre de 15:24.0.

En el torn dels absoluts masculins, els sèniors, que estrenaven el nou llaüt recentment adquirit pel nostre club i batejat, com no podia ser d’una altra manera, amb el nom de “Santa Cristina”, es van situar en la 5a posició (de 8 participants) amb un temps de 18:33.9, en una prova en la qual es va imposar la SEU d’Alacant amb un registre de 17:46.1

En la jornada de diumenge, el format de la regata consistia en la disputa d’esprints de 300 metres, amb un gir. En la categoria veterà femení hi van participar 2 equips i les regles establien que es proclamaria vencedor el millor de 3 d’aquests esprints. El resultat final va ser que el bot del RCN Denia / RCN Valencia, al guanyar 2 esprints, es va situar en la primera posició i el Club de Rem Santa cristina, en la segona.

En la categoria absolut masculí, cadascun dels 4 equips participants va disputar, en mànegues de 2, els esprints contra la resta de tripulacions i es classificaven per nombre de victòries. Els sèniors del nostre club van aconseguir disputar la final A contra Universitat d’Alacant i la van finalitzar en segona posició.

Tot i que com heu pogut comprovar va ser un cap de setmana molt intens, el dissabte encara vam tenir temps d’assistir a la conferència “L’entrenament de la força per als esports de resistència”, a càrrec d’Iñigo Mujika, fisiòleg de l’esport i entrenador de triatló i natació, en la qual vam prendre apunts d’aspectes molt importants de cara a les rutines dels nostres entrenaments.

La propera prova del calendari serà el 12 de febrer, al descens dels canals d’Empuriabrava (2.200m). Aquesta serà la primera cita de les 5 regates que conformaran la Lliga de llaüt mediterrani.

Fins llavors, força Obreria i amunt els rems!

El cadet femení competint a batel
El cadet femení competint a batel
L’equip cadet femení
El veterà femení també va competir a batel
L’absolut masculí
El veterà femení
L’absolut masculí
Les nostres vetes

No Replies to "1a regata de batel i descens del meandre de Flix, 28 i 29 de gener"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.