Final de Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani a Santa Cristina, Lloret de Mar.

Aquest diumenge la platja de Santa Cristina ha acollit la 6a i darrera regata de la Lliga catalana de llaüt mediterrani. Ha estat una gran jornada de rem en aquest privilegiat paratge de la Costa Brava, en la qual hi han participat 10 clubs, amb un total de 32 equips i una assistència aproximada de més de 300 persones.

El Club amfitrió hi ha participat en quatre categories: 2 equips cadet masculí, veterans femení i masculí, i l’absolut masculí, tot i que finalment les nenes i nens de l’escola de rem no han acabat vogant.

Amb un mar en condicions ideals per a la pràctica del rem van començar puntualment les proves a les 9h del matí, amb l’equip veterà masculí lluitant per aconseguir una plaça per a la final A, com així va ser. Es van situar en el darrer lloc de la seva mànega, però van aconseguir aquesta brillant classificació pel fet d’haver obtingut el quart millor registre de les 2 eliminatòries. A la final, però, després d’una sortida molt dolenta, van quedar relegats a la quarta posició, molt per darrere de les altres tripulacions (CR Badalona, CN Premià i VEV Cambrils, per aquest ordre). Tot i aquest resultat, van pujar al podi com a campions de Lliga, pel fet d’haver participat en més regates que la resta d’equips de la categoria: un clar exemple que confirma la dita que assegura que “el més important és participar”.

L’equip veterà femení, que ha competit per primer cop aquesta temporada, va ser el següent a pujar al llaüt. Van obtenir la tercera posició de la seva mànega i el setè millor registre de les 2 eliminatòries. A la final B, van demostrar el potencial que té aquest equip i van aconseguir arribar a la boia d’arribada en primera posició, a molta distància de les següents tripulacions: CN Flix, CR Xon’s Empuriabrava i CR Mataró. Aquest resultat ha d’animar, i molt, a les nostres vogadores veteranes de cara a les seves futures participacions.

Quan va arribar l’hora de la competició de la categoria cadet mixt el vent, que bufava amb molta força en aquell moment, va fer suspendre la seva regata, per raons de seguretat. Tot i no haver vogat, els més joves del club van aconseguir 2 podis en la classificació final: el primer i tercer lloc. Per tant, el nostre club s’ha proclamat campió de la Lliga en aquesta categoria també.

Va tancar la participació l’equip absolut masculí, que arribava a la darrera jornada de la Lliga empatat a punts amb el Xon’s Empuriabrava i el títol, doncs, es decidia a casa. Cap dels dos equips va decebre i cadascun va obtenir la primera posició de la seva eliminatòria, però amb un millor temps (07:02,63 vs 07:03,15) per als nostres. La gran final, doncs, es presentava emocionantíssima…, però no va poder ser. El Palabrava va guanyar la mànega i, per tant, es va proclamar campió de la Lliga. Cal destacar la superioritat d’aquests dos equips respecte la resta, ja que es van situar a molta distància de CR Badalona i CN Flix, tercer i quart respectivament. Malgrat la desil·lusió inicial per no haver obtingut la victòria final, ara toca refer-se per a la propera cita, on tindran una nova oportunitat. És destacable l’esforç i entrega d’aquests vogadors que, de moment, han aconseguit ja el subcampionat de la Lliga.

Amb una deslluïda cerimònia d’entrega de trofeus, afectada per una incidència que va patir una de les embarcacions de suport (la corda d’una boia es va enredar a l’eix de l’hèlix), es va donar per finalitzada la Lliga de llaüt mediterrani. Tot i aquest (inesperat) entrebanc l’organització de la prova ha ratllat, una vegada més, la perfecció i el nostre club ha aconseguit, gràcies a la col·laboració de tots els membres de l’entitat, que tot es desenvolupés amb normalitat.

La darrera prova de llaüt serà el Campionat de Catalunya, que tindrà lloc a Banyoles el proper 12 de maig. Un cop es conegui el campió català, els equips decidiran si s’encaren cap a la competició estatal o ja comencen a preparar la competició d’estiu per excel·lència: la Lliga catalana de llagut, que començarà el 16 de juny.

Resultats: 6a regata

Classificació final: Lliga Llaüt Mediterrani

Enllaç a les Fotos de : Mireia Puig Reyné

Amb la col·laboració de: Obreria de Santa Cristina, Ajuntament de Lloret de Mar àrea d’Esports, Consell Esportiu de La Selva, Diputació de Girona, GBI Serveis i Charters Nordkapp

    

No Replies to "Final de Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani a Santa Cristina, Lloret de Mar."


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.