3a regata, Santa Cristina

El paratge de Santa Cristina ha acollit, aquest cap de setmana, una doble jornada de competició de rem, disputant-se dissabte la 3a regata de batel i diumenge la 3a també, però de llaüt mediterrani.

Dissabte va continuar el desenvolupament de la VI Lliga catalana de Batel i amb aquesta regata s’ha arribat a l’equador de la competició. La jornada va començar puntualment en una mar una mica moguda, però a mesura que el dia va anar avançant, el vent va bufar més fort i va complicar força les coses.

Van començar els infantils i en aquesta categoria els nostres representants van assolir la 3a posició. Seguidament, els cadets de Santa Cristina van aconseguir creuar la boia d’arribada a moltíssima distància dels altres 3 participants, obtenint així un merescudíssim primer lloc.

A continuació les veteranes femenines del nostre club, amb un equip inèdit, van poder recórrer menys de la meitat del recorregut, ja que al segon llarg van haver d’abandonar per la quantitat d’aigua que havia entrat al batel. I va ser en el torn dels veterans masculins, categoria en la qual el nostre club no hi estava representat, on es va produir la sorpresa de la jornada, ja que l’embarcació del Rem Badalona es va emplenar d’aigua en rebre una onada de costat i va acabar pràcticament enfonsada, degut al mal estat de la mar.

A causa d’aquest ensurt, la comissió de delegats es va reunir per valorar si es continuava amb la competició i es va decidir provar amb la categoria sènior femení, però el vent i les onades van anar en augment i les vogadores de Mataró van patir un altre ensurt. Finalment, es va decidir suspendre les darreres mànegues de juvenils i sèniors (femení i masculí) per raons de seguretat.

Després de l’accidentada jornada de dissabte, el diumenge ha anat millor i s’ha pogut dur a terme la regata corresponent a la Lliga catalana de llaüt mediterrani 2020. El temps, tot i que de bon matí no es preveia, ha acompanyat força i s’ha remat els 1.400 metres (a les categories juvenil i sènior) o els 700 metres (a la resta de categories), amb força normalitat. Cal destacar que el camp de regates, després dels descensos de Flix i Empuriabrava, tornava al format clàssic, amb 4 carrers, i amb una primera mànega cronometrada que dona accés a les diferents finals.

Els nostres representants juvenils s’han estrenat en aquesta distància i, juntament amb el debut de dos vogadors, s’ha completat la tripulació amb membres dels cadets. El resultat final ha estat que s’han acabat situant a la segona posició. L’equip dels cadets, pel fet d’estar conformats per membres infantils i cadets, i a causa del fort vent que bufava en aquell moment, finalment, per prudència, han decidit no participar.

L’equip veterà masculí ha registrat el 6è millor temps de la eliminatòria (de 8 participants, però tenint en compte que Torredembarra ha estat desqualificat). A la mànega final han guanyat amb molta claredat als seus rivals, Flix i Barcelona, i han registrat un temps més bo que el del 4t classificat de la final A.

Les vogadores del sènior femení continuen treballant bé la seva cohesió i han assolit la 4a plaça de la final, a només 82 dècimes del tercer classificat.

En el veterà femení les nostres representants, amb forces baixes i noves incorporacions, han disputat una molt bona crono, però a la final no han acabat d’estar fines i han finalitzat obtenint la darrera plaça de la seva categoria.

I ja, en la darreres mànegues, els nostres sèniors han perdut un temps molt important en una ciavoga en la qual, davant del dubte de si s’havien passat la boia, han preferit recular i encarar-la bé per evitar la desqualificació, però aquesta maniobra ha significat la pèrdua de la possibilitat de classificar-se per la final A. En la final B, però, han demostrat que estaven allà per error i han registrat el millor temps de totes les tripulacions, fins i tot de la final A, i han estat els únics en baixar dels 7 minuts. La resta d’embarcacions han registrat, totes elles, temps superiors, la qual cosa confirma les aspiracions d’aquest equip.

En resum, ha estat una doble jornada en la qual s’ha viscut el rem intensament i el Club de Rem Santa Cristina s’ha de felicitar un any més per una organització impecable. Les darreres línies d’aquesta crònica han de ser, com no podia ser d’una altra manera, d’agraïment a totes les institucions que ho han fet possible, sobretot al Consell Esportiu de La Selva, a l’Ajuntament de Lloret de Mar, a la Diputació de Girona, a la Obreria de l’ermita de Santa Cristina, a la Federació Catalana de Rem i la col·laboració de l’empresa Sorea, que ha cedit unes fonts on els equips podien emplenar les seves ampolles d’aigua i reduir l’ús de plàstic. Per una altra banda, tots dos dies els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Escola de Lloret de Mar han muntat un servei de bar per oferir entrepans, pastissos, begudes i cafè a tots els assistents.

Però juntament amb aquestes col·laboracions cal destacar especialment l’esforç de tots els membres del club que, apart de vogar, han ajudat a que tot funcionés com una màquina de precisió, i això comporta un doble esforç. Tots hem donat el millor de nosaltres perquè els clubs que ens han visitat hagin pogut gaudir d’unes bones regates en el nostre petit paradís, la platja de Santa Cristina.

La propera jornada serà el cap de setmana del 14 i 15 de març a Badalona, on continuaran ambdues competicions, la de batel (dissabte) i la de llaüt mediterrani (diumenge).

Amunt els rems! Amunt Obreria!

No Replies to "3a regata, Santa Cristina"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.