4t descens pels canals d’Empuriabrava

Després que la primera prova de la Lliga catalana de llaüt mediterrani 2020, que s’havia de disputar a Flix el passat dia 26 de gener, es va haver de suspendre pels efectes del temporal Glòria, aquest diumenge 25 equips d’11 clubs diferents s’han desplaçat a Empuriabrava, on s’ha dut a terme la 2a regata (de les 6 previstes al calendari) d’aquesta competició.

El nostre club, tot i tenir moltes baixes a l’equip del veterà masculí, hi ha pogut participar en les 4 categories que s’hi convocava: els dos veterans, femení i masculí (gràcies Mireia, Mònica i Isa de Xon’s per ajudar-los a completar la tripulació) i els 2 absoluts, femení i masculí.

Els canals d’aquest paratge de l’Alt Empordà, si ho comparem amb les regates habituals al mar o al riu, resulten ser un escenari pintoresc, i es converteix així en la única prova anual (la 4a edició ja) que es disputa en les aigües tranquil·les dels canals navegables de la marina residencial més gran d’Europa. Tot plegat, un paisatge ben diferent que els clubs agraeixen per la seva singularitat i que converteix a aquesta prova en una cita extraordinària al calendari.

La competició s’ha iniciat a les 9,30h amb l’equip veterà femení, que ha disputat la seva mànega juntament amb 5 equips més i ha completat els aproximadament 2.200 metres del recorregut en un temps de 11:59,72 que les ha situat a la 5a plaça, per davant de Tarragona. Les 3 primeres classificades han estat, per aquest ordre, Cambrils, Xon’s i el Balís.

En el torn dels veterans masculins (recordem que avui era una tripulació mixta) han aturat el cronòmetre als 11:48,67 assolint la 7a posició (de 8 participants), per davant de Barcelona, i a menys de 2 segons del 6è, el Tarragona. Els 3 primers classificats han estat, per aquest ordre, Rem Badalona, Cambrils i Xon’s.

En la mànega de la categoria absolut femení hi ha participat només 5 equips, i les nostres noies, amb un crono de 11:30,66 s’han situat per davant de Cambrils i han aconseguit el 4t millor temps. Les 3 primeres classificades han estat, per aquest ordre, Rem Badalona, Mataró i Bétulo.

En la darrera regata, com és habitual, han competit els sèniors i han deixat palès que, tot i haver-hi noves incorporacions enguany, l’equip s’està conjuntant molt bé. Han assolit una segona posició, a només 2 segons i escaig dels guanyadors de la mànega, el Rem Badalona (10:04,95 vs. 10:02,56). El tercer lloc ha estat per Flix i han tancat la classificació, per aquest ordre, Bétulo, Cambrils i Mataró.

La propera prova tindrà com a seu la platja de Santa Cristina, i s’hi durà  a terme una doble jornada: dissabte 29 de febrer, la 3a regata de la Lliga catalana de batel i el diumenge 1 de març, la 3a regata, també, de la Lliga catalana de llaüt mediterrani 2020.

Us hi esperem. Amunt, Obreria!

No Replies to "4t descens pels canals d'Empuriabrava"


    Got something to say?

    Some html is OK

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.