Els aiguats fan desplomar un pi a sobre de la caseta de pescadors de Santa Cristina

Les pluges dels últims dies han afectat el paratge de Santa Cristina. El dany més destacat va arribar la setmana passada. Un pi va caure a sobre de l’antiga caseta de pescadors que hi ha a la platja. Actualment, l’utilitza com a local del Club Rem Santa Cristina.

Però això no va ser tot. El camió que havia de retirar l’arbre va quedar atrapat en el fang que havia provocat la pluja i va haver d’intervenir una grua. El pi, però, encara no s’ha pogut retirar.

El paratge de Santa Cristina compta amb molts pins blancs. Una espècie alta, que es va inclinant i que és molt vulnerable a les pluges intenses que s’han donat aquest mes de novembre. Salvador Palaudelmàs, obrer major, assenyala que “quan cau molta aigua, el terreny es va afluixant i les arrels dels arbres perden la resistència”.

Aquest pi, tot i estar perfectament sa, no va poder aguantar la pluja i el vent, i s’ha acabat desplomant a sobre de la teulada de la caseta de pescadors. De moment els danys són pocs, però, quan es retiri l’arbre, és “inevitable” que la coberta quedi més malmesa.

Les tasques les ha de fer una grua-ploma, que no pot passar per la baixada de Santa Cristina fins que no s’assequi bé el terreny. L’obreria esperarà uns dies a treure el pi caigut.

El que sí ha pogut retirar és un altre pi, que estava situat a dalt de la plaça, al costat del pi gros. Va començar a enfosquir-se fa uns mesos i, quan es va comprovar que les arrels estaven podrides, es va tallar i treure.

Per tal de comprovar en quin estat es troba el paratge, després de les pluges intenses que han caigut, el vigilant farà un reconeixement exhaustiu entre avui i demà.

Aquesta vigilància és especialment important, ja que ha permès identificar i detenir sobre el terreny un home que “posava trampes per a ocells”. Van trobar-hi morts 6 pit-roigs, “un ocell petit i protegit”. Segons fonts de l’Obreria, els fets són “greus” i per tant a l’home, que “viu a Lloret”, se li aplicarà una sanció “important”.

Nova Ràdio Lloret

No Replies to "Els aiguats fan desplomar un pi a sobre de la caseta de pescadors de Santa Cristina"