Campions d'Espanya de llaüt, Alacant 22 de maig

El Club Rem Santa Cristina s’ha proclamat CAMPIÓ D’ESPANYA de llaüt mediterrani, és el primer club català que ho aconsegueix. En el XII Campionat d’Espanya de banc fix celebrat aquest cap de setmana 21-22 de maig de 2016 a Alacant hi han assistit 750 vogadors de 23 club de rem provinents de tot l’estat. El club lloretenc hi ha participat en categories Absolut Masculí i Absolut Femení. Durant la jornada de dissabte es varen disputar les primeres eliminatòries on els nois varen passar directament a les semi-finals de diumenge, no així les noies, que després de dues regates molt ben treballades no varen aconseguir una de les 8 places per poder continuar endavant en la competició.

Diumenge pel matí, l’equip masculí aconseguia el passi per la regata final després de superar per ben poc al Torrevieja, equip que l’any passat va aconseguir la medalla de bronze. Ja en la regata final, després d’un silenci etern en el què els jutges donen les instruccions als timoners per alinear els bots, començava la regata final, on Club Rem Santa Cristina pel carril 1, Universitat Pol. València pel carril 2, Real Club de Regatas de Alicante pel carril 3 i Náutico Campello pel Carril 4 es varen disputar la final més ajustada de la història, ja que els tres ocupants del podi final varen acabar la regata en menys d’un segon i va ser necessària la foto finish per establir correctament els temps finals. Santa Cristina va completar el recorregut de 1400m i 3 ciavogues amb un temps de 6:24,07; seguit de Universitat Politècnica de València (6:24,40); Real Club de Regatas de Alicante (6:24,72) i en darrera posició de la final el Club Náutico Campello (6:30,76). Tot i que els 3 clubs valencians havíen just acabat la seva temporada de rem, i el campionat era la darrera regata que disputarien i per tant estaven en el seu millor estat de forma, el club lloretenc va fer valdre la seva experiència en condicions difícils de mar i vent, donat que és un dels pocs clubs que no té accés a instal·lacions portuàries i per tant, la seva ubicació a la platja de Santa Cristina de Lloret fa que els vogadors estiguin molt habituats a remar en condicions difícils.

Després d’un immillorable inici de temporada, en què el club s’ha proclamat Campió de Catalunya i d’Espanya en Absolut Masculí i sotscampió de Catalunya en Absolut Femení, ara toca deixar el llaüt del mediterrani fins l’hivern vinent i començar la temporada d’estiu amb l’altre embarcació de rem, el llagut català, amb què es disputa la Lliga Catalana de llaguts per tot el litoral de Catalunya. L’embarcació de llaüt del mediterrani és la més lleugera i ràpida, amb un pes mínim de 145kg, i el llagut català de 250kg.

Enllaç galeria fotografies Mònica Cardona–> link

Enllaç galeria fotografies Iana Cardellach –> link

Enllaç galeria oficial del club –> link

Vídeo de la regata final –> link

Enllaç Nova Ràdio Lloret –> link

Enllaç ràdio FeM Girona –> link (min 5:30)

IMG_2512

No Replies to "Campions d'Espanya de llaüt, Alacant 22 de maig"