11è Campionat d'Ergòmetre Escolar, Lloret de Mar

Diumenge tindrà lloc l’11ena edició del Campionat d’Ergòmetre Escolar a Lloret de Mar. El Campionat organitzat pel Club Rem Santa Cristina en col·laboració de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament des del programa Arrela’t del Pla Educatiu d’Entorn.

Des de finals del mes de febrer membres del Club han estat impartint les sessions de preparació a les escoles de primària i amb l’ajuda dels “rem – ergòmetres” els nois i noies de 5è i 6è de primària aprenen la tècnica del rem. Aquesta màquina simula el moviment que els vogadors realitzen al mar i alhora permet aprendre a mantenir el ritme necessari perquè tota la tripulació remi coordinament.

Per a participar al Campionat els nois i noies han format equips de 4 membres i fent relleus, remaran una distància de 750 a 1500 metres, depenent de l’edat. A dia d’avui tenim inscrits 112 equips de 4 components cada un, 448 noies i noies.

Complementant les sessions més actives i pràctiques que es fan amb el rem ergòmetre, els cursos de 5è i 6è de primària coneixen a través d’una xerrada audiovisual i una visita al llagut català un dels principals objectius de la realització del Campionat, vincular-lo a la Festa Major de Lloret i a la tradicional regata del S’amorra Amorra.

L’activitat esportiva, la coordinació i el companyerisme són els principals trets d’aquesta activitat que acosta una mica més als joves de la vila a la tradició i a la regata de llaguts, el  S’Amorra Amorra que encara es manté ben viva el 24 de juliol, diada de Santa Cristina, Festa Major de Lloret de Mar.

Com cada any, una de les curiositats del Campionat són els noms que trien els equips per apuntar-se. N’hi ha de mariners: Club de Rem Horitzó i Mar, Remadores guanyadores, Les Estrelles, Les Marineres de Lloret, Rema Relámpagos, Els Remadors que no remen, Club Rem Petites Àguiles  i també n’hi ha de molt originals:  Margòmetres, Els Quatre Remtàstics, Los Fantasmillas, Els Tigres explosivos, Rema Rema que el premi ens espera! .

Cada participant s’endurà una samarreta de record del Campionat i els nois que estiguin fent 6è o ESO una invitació per venir a remar un dia amb llagut a Santa Cristina. Des d’aquí els convidem a formar part dels equips de base del Club.

Aprofitem per  agrair la tasca i implicació que any rere any ens mostren els mestres i professors d’Educació Física dels centres educacitus de Lloret de Mar.

Segur que gaudirem d’una tarda fantàstica. Us hi esperem a tots, Benvinguts!

Enllaç fotografies edició 2016 –> link

 

ClubRemSantaCristina_10CampionatErgòmetreEscolar2015 (7)

No Replies to "11è Campionat d'Ergòmetre Escolar, Lloret de Mar"